Merhaba Sevgili Astrolojiseverler,

10 Eylül 2022 cmt. günü öğle saatlerinde, Balık burcunun 17. derecesinde Neptünyen bir dolunay gerçekleşecek. Hem Balık enerjisi, hem de dolunaya çok yakın bir açıyla kavuşum yapan Neptün nedeniyle önümüzdeki birkaç gün boyunca; dağılmaları, atalet duygusunu, yönsüzlük ve dağılmışlık hissini tüm burçlar alacaklar.

Yönümüzü iyi tayin etmemiz gerekiyor ama özellikle 17 derecede Balık, Başak, İkizler ve Yay burçlarında önemli ve kişisel gezegeni olanlar, Güneş’i-Ay’ı-yükseleni bu burçlarda olanlar daha yoğun etkilenecekler.

Dolunaylar hayatımızda tamamlanmalara, çürümüş yapılardan kurtulmalara işaret eder. Gergin enerjiler taşıması açısından zorlayıcıdır. Dolunay günlerinde agresyon ve çatışmalar yükselebilir, anlık güdüsel şekilde alınan kararlar hayatımıza girebilir. Duygusal git-geller yaşanabilir ve uyku düzensizlikleri görülebilir.

Bugünlerde hayatımızdaki çürümüş, ömrünü tamamlamış kişi ve olayların hayatımızdan çıkması için karar alabiliriz. Gözümüzden kaçan veya arkamızdan çevrilen işler, aynı dolunayın parlak ışığı gibi net bir şekilde önümüze gelir, sır perdeleri aralanır.

Balık burcunda gerçekleşecek bu dolunay zamanı, hemen Mart başında başlattığımız işlerle ilgili  sonlanmalara, tamamlanmalara geldiğinizi görebilirsiniz, çünkü o dönemde Balık burcunda yeniay vardı. Yeniaylarda başlattığımız, tohum attığımız olayları aynı burcun dolunay zamanında sonuca ulaştırabiliriz. O zaman 2 Mart 2022 haftası yaşadıklarınızı bir hatırlamaya çalışın bakalım. Nelerin başlamasına niyet etmiştiniz acaba?

Balık burcundaki dolunayın Ingress haritasında yükselende Yay burcunu görüyoruz ve dolunay 5 derece kuralına göre hem 3/9 aksında hem de 4/10 aksında yerleşmiş durumda. Bir defa yükselende Yay burcunu gördüğümüz için bu hafta hayata dair ideallerimizi, hayat görüşlerimizi irdeleyeceğimiz bir dolunaya gidiyoruz.

Dolunay psikolojik süreçler, iletişim-atılan imzalar-alınan kararlarla ilgili somut davranmamız gerektiğini ve aile/kariyer alanındaki gizli saklı işler ve boş vermişlik hissi konusunda bizi uyarıyor. Bu hafta sistem kurmakta zorlanabiliriz.

Olayları net değerlendirmeli, düşündüğümüz her olayın aslında farklı bir senaryoyla gelebileceğini de unutmamalıyız, çünkü Neptün etkisi belirsizlik ve yanılgı içerir. İnsanlar tarafından aldatıldığımızı, kandırıldığımızı düşünebiliriz ama aslında durum hiç de öyle olmayabilir veya çok güveniriz ama sonradan güvenimiz boşa çıkabilir. O nedenle bu hafta başlangıçlarımızdaki ve bitişlerimizdeki radikal ve önemli adımlarda kafa karışıklığına sebep olabilecek her detayı iyi irdeleyerek ortadan kaldırmalı ve ondan sonra harekete geçmeliyiz, çünkü ortamı rasyonel şekilde analiz etmeden veya insanlara tam güvenmeden kendinizi ortaya attığınız durumlarda kurban pozisyonuna düşebilirsiniz.

Balık vurgusuyla birlikte bu hafta gıda ve içecek zehirlenmeleri, alerjik durumlar, vücut bağışıklığındaki dengesizlikler, hormonal düzensizlikler, teşhis konulamayan hastalıklar, yağlanma ve karaciğer sorunları, ayak sorunları/vurukları/yaralanmaları, aşırı hassasiyet, ağlama isteği, uyku sorunları veya aşırı uyku isteği, psikolojik rahatsızlıklar ve keyif veren (bağımlılık geliştirilen) maddelere ve alkole olan eğilim daha yoğun görülebilir.

Dünya astrolojisi anlamında da denizler ve sular kanalıyla oluşabilecek riskler, denize ve sulara bağlı kazalar, deprem, gemileri, deniz ve uçak ulaşımını bekleyen riskler, gazlar/ilaçlar/uyuşturucular/alkol kaynaklı sorunlar, kaçırma olayları, arkadan iş çevirmeler, tanımlanamayan olaylar görülebilir.

Dolunaydan alacağınız etkileri daha detaylı öğrenmek istiyorsanız yandaki youtube linkine girerek https://www.youtube.com/watch?v=7Znh0r_EwpU&t=1566s paylaştığım 5-11 Eylül haftalık videomdan, öncelikle yükselen burcunuzu, sonra da öz(güneş) ve ay burcunuzu izleyebilirsiniz.

Sevgilerimle