Venüs gezegeni 30 Aralık 2015 ile 23 Ocak 2016 tarihleri arasında Yay burcunda seyahat edecek. En basit anlamıyla ikili ilişkilerimiz ve parasal durumumuzu yöneten Venüs; aşk, uyum, cinsellik, arkadaşlık, partnerlik ve evlilik, huzur, seçimlerimiz, müzik/sanat ve hayattan keyif aldığımız konular ile ilişkilendirilir. Eski öğretilere göre Mars ile birlikte savaşla da ilgilidir.

Yay ise öğrenmenin ve öğretmenin aşkı, bilgeliğin burcudur. Bilgiyi araştırır, sorgular ve idealize eder, olumlu düşünce yapısına sahiptir, hayatın pozitif taraflarını görür. Diğer ateş grubu burçlarda olduğu gibi Yay burcu da özgürlüğüne düşkündür, bilgiye dair özgüveni yüksek olduğu için zaman zaman dediğim dedik bir tavır içine girebilir. Entelektüeldir, yabancı kültürlere ilgi duyar, gittiği gezilerde bulunduğu yörenin tarihini, kültürel ve sanatsal yerlerini incelemek ister, notlar alır, sonra döndüğünde onları sentezler ve insanlarla paylaşır. Aynı zamanda dini ve felsefi konularla ilgili geniş bilgi sahibidir, yüzeysel kalmayan, derinlemesine bilgiyle ilgilenir. Bir konuya ilgili bir şey duyduğunda o kapsamdaki tüm bilgilere ulaşmak ister. Bilgelik, öğrenme ve öğretme aşkına sahiptir. Doğum haritasında Yay burcu vurgusu olan insanların yükseköğrenime önem verdiklerini görürüz.

Bu dönemde Venüs, bir önceki süreci olan Akrep enerjisinin aksine daha olumlu, uzlaşmacı, kendinden emin ve daha açık bir enerjiyle gelecek. İlaveten yukarıda belirttiğim hususların ilişkilerimize yansıyabileceğini söyleyebiliriz.

Her gezegenin bir burca ilk giriş yaptığı ana göre çıkarılan haritaya Ingress harita denir ve Ingress haritalar o gezegenin o burçta bulunduğu süreç için, hem gökyüzü transitleri hem de bireysel haritalarımıza gezegenin yaptığı açısal temaslarda söz sahibi olurlar. Şimdi Ankara’ya göre çıkarılan İngress haritadaki noktaları inceleyelim:

– Kariyer hayatı, toplumsal başarı ve statü, otorite konumundaki insanlarla olan ilişkilerimiz, aile büyüklerimiz, eş ve ortakla olan ilişkilerimizde bizi zorlayacak, zaman zaman depresif etkiler, eksiklik duyguları ve belirsizlikler yaşatacak, mahrum kalma enerjisine sokacak bir takım olaylar gündeme gelebilir. Kendimizi toplumda yeterince ortaya koyamadığımızı düşünebiliriz.

– Geleneksel olmayan ve sıra dışı ilişkilerin içine çekileceğimizi, geliştirdiğimiz ilişki modellerinde özgürlükten yana, belki göstereceğimiz başımıza buyruk tavırlar nedeniyle ilişkilerde krizlerin gündeme gelebileceğini söyleyebiliriz.

-Gizli düşmanlıklar, hayatımızdaki belirsizlikler, puslanmalar ve kayıplar nedeniyle taşları yerine koyamadığımızı, yeterince ilerleyemediğimizi düşünebiliriz. Özellikle kariyer hayatımız ve aile bağlantılı bazı kişiler karşımıza çıkma cesareti gösteremeyip arkamızdan iş çevirme enerjisine girebilirler.

– Bu dönemde aileden gelecek parasal kaynaklar, ev satışı, miras, nakafa, borçlar ve krediler gibi konularla ilgili parasal girdiler gündemimizde olabilir. Bu konularda gerekiyorsa sert iletişimler içine girebiliriz, sözel çatışmalar yaşanabilir. Ortaklıkların veya evliliklerin bozulma kararı veya yeni yol ayrımları gündeme gelebilir.

-Her türlü eğitim, yurt dışı bağlantılı işlerimiz, yabancı seyahatler, basın-yayın konuları, yabancı uyruklu veya yurt dışında yaşayan bazı insanlarla aşk ilişkileri önümüze gelebilir. Yalnız yaşanacak olaylar; ilişkilerimizi ve ortaklık kararlarımızı zorlayacağı gibi bu alanlarda sıkı çalışma içine girmemize de neden olabilir.

– Bu dönemde ilişkilerimizde öncelikle hayal kırıklıkları, belirsizlikler, aldanma veya aldatma enerjisi gündeme gelirken, akabinde benliğimiz ve duygu dünyamız arasında bir uyum yakalama şansına sahip olacağımızı, sonunda da ilişkilerin uzak kalma, depresif duygular belki de ayrılık kararıyla sonuçlanabileceğini söyleyebiliriz.

– Parasal kaynaklarımızla ilgili, otorite konumundaki kişiler, baba figürümüz veya kendimizle zaman zaman çatışma içinde olabileceğimizi, para ve yetenekler konusunda zorlanacağımızı, belki de bir takım sonlanmalar, ani gelebilecek krizlerle uğraşmak zorunda kalabileceğimizi söyleyebiliriz. Bu dönemde para kayıplarına karşı dikkatli olmamız gerekecektir.

Astroloji bize karşılaşabileceğimiz olasılıkları sunar, alacağımız tedbirler ve aksiyon kararları bize kalır. Venüs transitlerinin hepimize güzel enerjiler getirmesini temenni ederim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY