Merkür gezegeni, neredeyse Ocak ayının tamamını kaplayacak şekilde durağan ve geri harekette olacak. Durağan dönemleri olan 2-8 Ocak/23-29 Ocak arası tarihler ekstra önemli olmak üzere; 2 Ocak ile 29 Ocak arası Merkür konularıyla ilgili zorlanmalar yaşayabiliriz. Eski öğretilere göre Merkür’ün durağan dönemdeki etkisi retrodan bile daha vurucu olabilir. İşlerin ilerlememesi, yerinde sayma, iletişimde problemler, elektronik cihazlarda sıkıntılar, seyahatlerde rötar/engellemeler gibi durumlara 6’şar günlük 2 dönem şeklinde yukarıda verdiğim tarihler arasında daha açık olacağımızı belirtmek isterim.

İlgili tarihlerde Merkür, durak hareketine Kova burcunda başlayacak, daha sonra 8 Ocak tarihine kadar Kova’da geri harekette olacak, sonrasında ise retro pozisyonunu Oğlak burcunda tamamlayacak.

Önemli işlerimizi sonuca taşımak, imza gerektiren projelerimiz ve ilerlemesini istediğimiz konularımız, evlilik dahil tüm ortaklık kararları ve elektronik cihazlarla ilgili alımlarımız için Merkür’ün duraktan çıkacağı 29 Ocak akşamı ve sonrasını beklemek daha iyi olacaktır.

Merkür gezegeni bizim hem yazılı hem sözlü tüm iletişimimiz, düşünce yapımız, zekamız, pratikliğimiz, analitik yönümüz, eğitim ve öğrenim hayatımız, kısa seyahatlerimiz,  kardeşlerimiz ve yakın akrabalarımız ile trafik durumumuzu yönetir. Evrensel sembolik olarak da çocukları, gençleri, yazarları, gazetecileri, iletişimcileri anlatır. Sağlık açısından da sinirler, eller, kollar, omuzlar ve akciğerlerle ilgilidir. Kötücül özellikleri ise dedikodu, her türlü hırsızlık, bilgi kirliliği, sahtekarlık, yanlış ve gerçek dışı haberlerin gündeme gelmesi ve bilgilerin izinsiz çalınıp kullanılmasıdır. Bu tarihler arasında tüm bu konularla birlikte yaşanabilecek olası can sıkıcı durumlar, aksaklıklar, gecikmeler ve sağlık konularına da dikkat etmek gerekir.

Önceden kurgulanmamış, zihinde oluşturmadığımız yeni işlerin ilk etapta Merkür retro zamanı ortaya çıkması ve uygulanması işlerimize sekte vurur. Yeni başlayacağınız projeniz, atacağınız önemli bir imzanız, iş ortaklığınız, anlaşmanız, yatırımlarınız, yeni başlayacağınız ilişkiniz/evlilik tarihiniz(evlilikte iletişim sorunları yaşanmaması için), alacağınız elektronik cihaz veya yeni başlayacağınız eğitiminiz varsa mümkünse retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

İlk olarak Merkür retroda düşünülen ve başlanan işler sorunlu gider veya bitebilir, istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir, ilişkilerde ve iletişimde sorunlar verir, işler istediğimiz gibi gitmez veya çok ağırlaşır, seyahatlerde sorunlarla karşılaşabilirsiniz, alınan elektronik cihazlarda problemler olur, bilgisayarlarda dosyalar uçar, yazdığınız mesajlar yanlış kişilere gidebilir, o dönemde çok fazla yanlış aramalarla veya yanlış mesajlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca Merkür Kova ve Oğlak burçlarında geri harekette olacağı için; arkadaşlarımızla-patronlarımız-aile büyüklerimizle-otorite olarak gördüğümüz kişilerle aramızda anlaşmazlıklar, yanlış anlamalar, birbirine kırılmalar ve bu kişilerle olan ilişkilerimizin zarar görmesi gibi durumlar yaşanabilir. İşlerimiz yavaşlayabilir, kendimizi topluma ve insanlara istediğimiz gibi ifade edemeyebiliriz, çatışmalar, ego savaşları yaşanabilir.

İyi tarafından bakarsak Merkür retro dönemleri; daha önce planladığımız, geçmişte adım attığımız ama bir şekilde yarım kalan eski işlerimizi toparlamak, hayatta bir nefes alıp gidiş istikametinizi belirlemek, rotamızı çizmek ve sonrasında harekete geçmek için çok güzel zamanlardır. Eskiden sonuçlanmamış işlerin retroda yeniden önünüze geldiğini, kaybettiğiniz eşyalarınızı bulduğunuzu, eski arkadaş veya sevgilinizin sizinle yeniden iletişime geçmek istediğini de görebilirsiniz.

Şimdi gelelim yükselen burcunuza göre retronun etkilerine:

YÜKSELEN KOÇ BURCU: 8 Ocak tarihine kadar olan dönemde; arkadaşlarınızla anlaşmazlıklar ve iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Çalışan yükselen Koçlar, geleceğe yönelik koydukları hedeflerin tıkandığını, ilerlemediğini hissedebilir, kariyer gelirlerinin kendilerine yetersiz geldiğini düşünebilirler. Kendinizi sosyal ortamlardan ve grupsal çalışmalardan çekmek isteyebilirsiniz. Daha önce hayatınızdan çıkmış, problem yaşadığınız arkadaşlarınızla da görüşme ve bir araya gelme imkanınız olabilir.

8 Ocak tarihinden itibaren ise, kariyer hayatınızda, patronlarınız, aile büyükleriniz ve hayatınızda otorite figürü olarak gördüğünüz insanlarla olan ilişkilerinizde iletişim sorunları yaşayabilir, kendinizi iş ortamlarında tam ifade edemediğinizi, işlerinizin tıkandığını, ilerlemediğini düşünebilirsiniz. İş değiştirmek isteyen Koçlara retro sonunu beklemelerini, bu dönemde kariyerleri adına yeni beliren radikal kararlar almamalarını tavsiye ederim.

YÜKSELEN BOĞA BURCU: 8 Ocak tarihine kadar olan dönemde Merkür gezegeni retro hareketini sizin kariyer hayatınız, toplumsal başarılarınız ve aile büyükleriniz ile ilgili alanlarınızda yapacak. Patronlarınız, aile büyükleriniz ve hayatınızda otorite figürü olarak gördüğünüz insanlarla olan ilişkilerinizde iletişiminize dikkat etmelisiniz. Yeni bir iş değişikliği düşünüyorsanız Retro hareketin bitimini beklemeniz iyi olur.

8 Ocak’tan itibaren ise yükseköğrenim ve eğitim hayatı devam eden yükselen Boğa burçları, retro zamanı bu alanlarda bir takım problemlerle karşılaşabilirler, vermeleri gereken proje ve tezlerin istedikleri gibi sonuçlanmaması, yurtdışı bağlantılı iş ve seyahatlerde, varsa hukuksal davalarınızda, insanların sizinle olan iletişimlerinde bir takım sorunlarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Seyahat planlarınızı iyi yapmanızı, tüm evraklarını ve bavullarınızı kontrol etmenizi ve evlilik planınız varsa retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

YÜKSELEN İKİZLER BURCU: 8 Ocak tarihine kadar olan dönemde Merkür gezegeni yükseköğretim eğitimleriniz, yurtdışı bağlantılı konularınız, hukuksal davalarınız, toplumla olan iletişiminiz alanlarında size sorunlar yaşatabilir. Bu dönemde bu konularda iletişim sorunları, gecikmeler ve tıkanıklıklar yaşayabileceğiniz gibi yurt dışı bağlantılı işleriniz ve seyahatlerinizde de problemler çıkarabilir. İlaveten, evlilik ve iş ortaklığıyla ilgili konular ve açmanız gereken davalar gündeminizdeyse planlarınızı retro bitimine kadar bekletmeniz iyi olacaktır.

8 Ocak tarihinden itibarense, retro sizin ortaklaşa gelirleriniz, evlilik ve eşten gelen parasal kaynaklar alanınızda olacak. Kredi, burs, nafaka gibi konuları olan yükselen İkizlerin retro sonunu beklemelerini tavsiye ederim. Aksi takdirde kredilerde yüksek faiz, nafaka davalarının olumsuz sonuçlanması gibi durumlar olabilir. Şu dönemde gelecek parasal kaynaklarda gecikmeler, kayıplar, kesintiler yaşamanız olası. Çok güvenmedikçe kimseye borç vermemenizi tavsiye ederim. Eskiden gelen, çözülmemiş miras davalarınız varsa retro zamanı sonuca ulaşabilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ BURCU: 8 Ocak tarihine kadar olan dönemde evlilik ve ortaklık alanınızdan gelecek parasal kaynaklarda tıkanıklıklar yaşayabilirsiniz. Çok güvenmedikçe kimseye borç vermeyin ve riskli yatırımlardan kaçının. Kredi, burs, nafaka gibi konularınız varsa başlangıç için retro sonunu beklemelisiniz. Aksi takdirde kredilerde yüksek faiz, boşanma aşamasındaki yükselen Yengeçler için nafaka davalarının olumsuz sonuçlanması gibi durumlar olabilir. Eskiden gelen, çözülmemiş miras davalarınız varsa Retro zamanı sonuca ulaşabilirsiniz.

8 Ocak tarihinden itibaren ise evlilik, ciddi ilişkiniz, ortaklığınız, yakın dostlarınız, davalarınız alanında zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Retro zamanı eşinizle veya partnerinizle olan iletişimize ekstra özen göstermeniz ilişkinizin zarar görmemesi için iyi olacaktır. Ayrıca evlenmeyi, yeni bir dava açmayı, herhangi bir iş kolunda ortaklık kurmayı düşünüyorsanız retro zamanı uygun bir dönem olmayacaktır.

YÜKSELEN ASLAN BURCU: 8 Ocak tarihine kadar eşinizle veya partnerinizle, iş ortağınızla olan iletişiminizde gerginlikler oluşabilir. Yakın dostlarınızla aranızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Evlenmek, iş ortaklığı kurmak, yeni bir dava açmak için uygun zamanda olmayacaksınız.

8 Ocak tarihinden sonra da retronun etkilerini çalışma hayatınız ve sağlık konularınızda hissedeceksiniz. İş yerinizde astlarınızla sorunlar yaşayabilir, çalışma hayatınızda ilerleyemediğinizi, tıkandığınızı düşünebilir, aldığınız işlerde düşüş yaşayabilir, iş yerinizde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte daha önce tamamlayamadığınız bir iş anlaşmanız varsa retro sonuca gitmeniz için size yardımcı olabilir. Retro zamanı ani şekilde çıkacak radikal bir kararla iş değiştirmemenizi ve sağlık kontrollerinizi ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

YÜKSELEN BAŞAK BURCU: 8 Ocak tarihine kadar çalışan yükselen Başaklar çalışma hayatına yönelik gecikmeler ve iletişim problemleri yaşayabilirler, özellikle astlarınızla olan ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Evcil hayvanlarınız varsa bu dönemde onlarla ilgili de zorlanmalar yaşayabilirsiniz. İş değiştirme planı olan Başakların retro sonunu beklemeleri ve sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri gerekiyor.

8 Ocak tarihinden sonra da aşk ilişkiniz ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizde tahammülsüzlükler ve anlaşma sorunları yaşayabilirsiniz. Partnerinizin sizi anlamadığını düşünebilir, iletişimde sıkıntılar, kopukluklar ve bitişlerle karşılaşabilirsiniz. Çocuk sahibi olan yükselen Başakların da bu dönemde çocuklarına karşı ekstra hassas olmalarını, ılımlı davranmalarını iyi olacaktır. Eskiden sekteye uğramış, ara verdiğiniz veya kopuş yaşadığınız ilişkinizle ilgili de haber alabilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ BURCU: 8 Ocak tarihine kadar geçmişte yarım kalmış bir aşk ilişkinizin geri dönüşü olabileceği gibi mevcut ilişkinizde sorunlar da yaşayabilirsiniz. Partnerinizle olan iletişiminize, sözlerinize ve mesajlarınıza ekstra önem göstermelisiniz. Çocuk sahibi olan yükselen Teraziler çocuklarına karşı her zamankinden daha az tahammül gösterebilirler.

8 Ocaktan sonra ise, kendinizi her zamankinden daha fazla melankolik, içe dönük, geçmişe takılı kalmış şekilde, devamlı aynı olayları düşünür şekilde bulabilirsiniz. Retro zamanı daha çok evde kalmayı tercih edeceğiniz bir dönem olabilir.  Evin içinde yapılan konuşmalarda, aile büyüklerinizle olan iletişiminizde dikkatli olmanızı, ev değişikliği, ev alımı, evde dekorasyon gibi planlarınız varsa retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

YÜKSELEN AKREP BURCU: 8 Ocak tarihine kadar biraz daha içe dönük ve melankolik bir havada giderken, aile büyükleriniz ve ev sakinleriyle aranızda iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Ev değişikliği, ev alımı, evde dekorasyon gibi planlarınız varsa retro zamanı uygun bir dönem olmayacaktır.

8 Ocak tarihinden sonra ise, retrodan iletişim anlamında en fazla etkilenecek olan burçlardan biri siz olacaksınız. Diğer kişilerle olan tüm iletişiminiz, eğitim hayatınız, kardeşlerinizle olan ilişkinizde bir takım sorunlar ve iletişim problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Yeni eğitime başlamamanızı, kısa seyahatlerinizde ve trafikte dikkatli olmanızı ve bu dönemde araba almayı düşünüyorsanız bir süre beklemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde retro sonunda aldığınız arabanın indirime girdiğini, yüksek fiyatla aldığınızı veya arabanın size sorunlar çıkardığını görebilirsiniz.

YÜKSELEN YAY BURCU: 8 Ocak tarihine kadar olan dönemde diğer kişilerle olan tüm iletişiminizde, eğitim hayatınızda, kardeşlerinizle olan ilişkilerinizde, hassas bir takım gelişmeler gündeme gelebilir. Yeni eğitime başlamamanızı, kısa seyahatlerinizde ve trafikte dikkatli olmanızı ve bu dönemde araba almayı düşünüyorsanız bir süre beklemenizi öneriyorum.

8 Ocak tarihinden sonra ise, parasal kaynaklarınızda daralma, mevcut alacaklarınızı tahsil edememe, ani para kayıpları gibi olaylar yaşayabilirsiniz, bu konularda dikkatli olmanızı, çok güvenmedikçe kimseye borç vermemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yatırım amaçlı yapacağınız ev-arsa-araba gibi alımlarınız varsa retro sonunu beklemeniz daha iyi olacaktır, sonradan sizi üzecek yatırımlarla karşılaşmanız mümkün olabilir.

YÜKSELEN OĞLAK BURCU: Merkür oranda sizin burcunuzda geri gideceği için en çok etkilenecek burçların başında geliyorsunuz.  Retro döneminde kendinizi tam ifade edemediğinizi, çevrenizle olan iletişiminizde sorunlar olduğunu düşünebilirsiniz. Eşiniz, ortağınız, patronunuz, aile büyükleriniz, partneriniz, çocuğunuz size her zamankinden daha problematik gelebilir, kendinizi iyiden iyiye tahammülsüz hissedebilirsiniz. Sürecin geçici olduğunu unutmayın. Bu dönemde genel olarak yeni işlerinize başlangıç vermemenizi, iş değiştirmemenizi, yeni ortaklıklara girmemenizi, evlenmemenizi, bilgisayarlarınızda yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca parasal kaynaklarınız alanında dikkatli olmanızı öneririm. Bu alanlarda daralmalar ve kayıplar gündeme gelebilir. Bu konularda dikkatli olmanız, çok güvenmedikçe kimseye borç vermemeniz gerekiyor. Ayrıca sonradan üzüleceğiniz durumlarla karşılaşmamanız için retro zamanı yatırımlarınıza ara vermeniz iyi olacaktır.

YÜKSELEN KOVA BURCU: Merkür başlangıçta sizin burcunuzda geri gideceği için en çok etkilenecek burçların başında geliyorsunuz. 8 Ocak tarihine kadar Retro döneminde kendinizi tam ifade edemediğinizi, çevrenizle olan iletişiminizde sorunlar olduğunu düşünebilirsiniz. Eşiniz, ortağınız, patronunuz, aile büyükleriniz, partneriniz, çocuğunuz size her zamankinden daha problematik gelebilir, kendinizi iyiden iyiye tahammülsüz hissedebilirsiniz. Sürecin geçici olduğunu unutmayın. Bu dönemde genel olarak yeni işlerinize başlamamanızı, iş değiştirmemenizi, yeni ortaklıklara girmemenizi, evlenmemenizi, bilgisayarlarınızda yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.

8 Ocak tarihinden sonra ise hafiften depresif hissedip kendinizi insanlardan çekmek, izole olmak isteyebilirsiniz, arkanızdan yapılan konuşmalar, gizli düşmanlıklar canınızı sıkabilir. Geçmiş konuları gözden geçirebilir, kendinizi ruhsal açıdan şifalandırmak isteyebilirsiniz. Bu dönemde kendinize birkaç gün de olsa sadece kendi başınıza kalacağınız zaman aralıkları bırakın, yalnız olmak, hayal gücünüzü çalıştırmak, sanatla ilgilenmek, yaratıcılığınızı kullanarak üretime geçmek size çok iyi gelecektir.

YÜKSELEN BALIK BURCU: Merkür Retro sizin için 8 Ocak tarihine kadar biraz daha zor geçebilir. Duygu dünyanızın zorlandığını, kendinizi sosyal ortamlardan çekmek istediğinizi düşünebilir, insanların arkanızdan konuşmalarına tanık olabilirsiniz.

8 Ocak tarihinden sonra ise, arkadaşlarınızla anlaşmazlıklar, iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Geleceğe yönelik koyduğunuz hedeflerin tıkandığını, ilerlemediğini hissedebilir, kariyer gelirinizin size yetersiz geldiğiniz düşünebilir, kendinizi arkadaşlık ilişkilerinizden ve grupsal çalışmalardan çekmek isteyebilirsiniz. Daha önce hayatınızdan çıkmış, problem yaşadığınız arkadaşlarınızla da görüşme ve bir araya gelme imkanınız olabilir.

Unutmayalım, Astroloji bize karşılaşabileceğimiz olasılıkları sunar, alacağımız tedbirler ve aksiyon kararları bize kalır.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY

Astroloji Danışmanı ve Eğitmeni