28 Şubat 2016, saat 17.47’de Güneş ve Neptün gezegenleri Balık burcunda kavuşum yapacaklar. Kavuşum etkisini 28 Şubat ve +/- 1 hafta boyunca hissedeceğiz.

Olumsuz tarafları; kendimizi belirsiz, ismini tam koyamadığımız, tanımlayamadığımız olayların içinde bulabiliriz. Olaylar çarpıtılıp, gerçeği yansıtmayan suni tavırlar ve yalan beyanlar görülebilir. Tembellik ve gerçeklerden kaçma isteği hissedebiliriz. Bize aktarılan olaylar veya bizim gördüklerimiz net olmayabilir. Bir önceki kavuşumda sosyal medyada bir hafta boyunca bir elbise dolaşmıştı hatırlarsınız. Bir kısım insan elbisenin rengine mavi derken, diğer kısım sarı diyordu. Tam bir belirsizlik ve kaos durumu vardı. Benzer etkiler gene görülebilecektir. İlaveten kariyer hayatımızda zorlanmalı durumlar, hayal kırıklıkları yaşanabilirken, sağlık konusunda teşhis konması zor olan rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Mevcut şartları kavrayamama, tembellik enerjisi, ilişkilerde kurban enerjisine girip kendini feda etme, gündelik hayattan koparak farklı bir boyuta geçmemiz nedeniyle sorunlar, zihnimizde puslanmalar ve konsantrasyon problemi yaşanabilir. Bu süreçte kendimizle ilgili net kararlar alınmasını tavsiye etmiyorum. Zira kavuşum geçtikten sonra düşündüğümüz konuların aslında farklı olduğunu anlayıp hayal kırıklıkları ve pişmanlıklar yaşayabiliriz.

Olumlu tarafları; benliğimizde merhamet, yumuşama, bağışlama, affetme gibi duyguları hissetmemizi sağlayacak, erkek figürlerle (özellikle babamızla ve kadınlar için eşimizle) olan ilişkilerimiz açısından uyum getirecek, iki kişinin ruhunun tek potada eriyerek üst düzey aşkla birbirine sarılmasını sağlayacak bir görünümdür. Maneviyat ve ibadet duygularımız, meditasyon isteği tavan yapar, akışta kalma ve Yaradan’a güvenme duygularını destekler. Sanatla ilgilenen ve yaratıcılık gerektiren işlerde çalışanların yüksek ilham geliştirebilecekleri bir pozisyondur.

Ülke haritası açısından; Güneş-Neptün kavuşumu, Türkiye haritasında GAD ile kavuşacağından ve ışığını Merkür-Satürn kavuşumuna yansıtacağından dolayı(antiscia), 28 Şubat 2016 +/-1 hafta için, sanatçılar, avukatlar, politikacılar, gazeteciler, otorite figürü kişiler, patronlar, yöneticiler, sosyal hayatın önde gelen kişileri kendileriyle ilgili şaibeli haberler nedeniyle kurban gitme durumuna düşebilirler, uyuşturucu ve alkol gibi bağımlılık geliştirilen maddelerden ötürü tatsız haberler gündeme gelebilir. Denizden gelecek tehlikeler, deniz ve gemi kazaları, su taşkınları, salgınlar, gaza bağlı tehlikeler ve deprem riski oluşabilir. Ülke toprakları, sınırlarımız, yer altı ve madenler, dış işleri, üniversiteler, dini yerler, havaalanları, uçaklar ve askeri kesimi ilgilendiren olay ve kişiler için de belirsizlik ve hayal kırıklığı, üzüntü getirebilecek zorlayıcı bir görünümdür.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY