OLAYLAR BİR VAR BİR YOK GİBİ GÖRÜNSE DE, KENDİ YARALARIMI SARACAK GÜCE SAHİBİM, VAKİT RUHSAL ŞİFALANMA VAKTİDİR.

Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 9 Mart 2016, saat 03.54’te Balık burcunda bir güneş tutulması yaşayacağız. Tutulmalar evrensel olaylardır ve haritalarımızda aldığımız etkilere göre bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi açarlar. Ay Tutulmalarının kaotik yönü güçlü olduğundan hayatımızdaki etkisi agresiflikten veya duygusal gel-gitlerden olabilmesine rağmen, Güneş Tutulmalarının nispeten daha pozitif olduğunu ve hayrımıza sonuçlar getirdiğini düşünebiliriz. Etkisi yaklaşık 6 aya kadar sürmektedir.

Tutulmaların sonucu her birimizin haritalarımıza göre farklı farklı alanlarda etkiler aldığımızı söyleyebilirim. Kimimiz farkındalığımız yüksek ise bunun zaten bilincindeyiz ve olayları zaten yaşamaya başladığımızı gözlüyoruz. Kimimiz de ileride, geri dönüp bu günlerimizi düşündüğümüzde gerçekten de önemli olaylardan geçtiğimizi fark edeceğiz.

Her tutulma gerçekleştiği burcun temasına göre olayları hayatımıza sokmaktadır. Balık burcundaki bu tutulma zamanı her zamankinden daha hassas ve duyarlı olabiliriz, olayların arka perdesini sezebilir, kolektif bilinçten gelen bilgiye daha kolay ulaşabiliriz. Yaratıcılığımız, yardımlaşma hissimiz, hayal gücümüz ve tabi bununla birlikte tembellik hissimiz yoğun olabilir.

Toplumsal olaylar açısından su ve suyla bağlantılı olaylar, su taşkınları, tsunami tehlikesi, seller, depremler, deniz ve havayolu kazaları, gaza bağlı tehlikeler, bağımlılıklar, ilaç ve alkol kullanımdaki artışlar, salgınlar gündeme gelebilir ki dün tutulmadan %100 etkilenecek ülkeler arasında olan Endonezya’nın 8 şiddetindeki deprem haberini aldık.

Bu tutulma bize eksikliklerimizi ve yaralarımızı hissettirecek, bunlarla birlikte yeni kararlar almamıza neden olacaktır. Şiron’a Pluto’dan gelen destek, sürecin sonundan güçlenerek çıkacağımızı gösteriyor.

Tutulma zamanı ev-yerleşim-aile büyüklerimizle ilgili konular, eğitimlerimiz, yükseköğrenim ve şehir dışı yerleşimlerimizle ilgili kararlarımız önemli olacaktır. Kimilerimiz uzak bir şehre taşınma kararı alırken, kimilerimiz uzak şehirdeki evini kapatma kararı alabilir.

Tutulma zamanı ilişkiler ve gelirler konusunda muğlak durumlarla karşılaşabiliriz, insanların bizden sakladığı gerçekler bir bir önümüze gelebilir, gerçek dışı haberler, aldanma ve aldatma durumları yaşanabilir. Parasal konularla ilgili riskli durumlardan kaçınmalı, güvenmedikçe borç ve kredi konusuna girmemeliyiz.

Tutulma zamanı özellikle ikili ilişkilere dikkat çekiyor, bu alanda hayal kırıklıkları, aldanmalar ve belirsizlikler yaşanabilir. Flört ilişkileri, evlilikler, ortaklıklar alanında hayatımızda bir sayfa kapanıp yeni bir sayfa açılabilir.

Tutulma zamanı atacağımız adımlar, hayatımıza alacağımız ve çıkaracağımız kişi ve olaylar hakkında anlık kararlar verirken, sonucu bizi uzun süreli olarak etkileyecektir.

Tutulma zamanı sözlerimize, mesajlarımıza özellikle dikkat etmeliyiz. Öfkeyle kalkan zararla oturur misali iletişim kaynaklı ilişki sonlanmaları yaşanabilir.

Tutulma zamanı arkadaş ve kariyer çevresinden görülebilecek gizli düşmanlıklara işaret ediyor. Fakat sürecin sonunda belki bir süre yalnız kalıp kendi ruhumuzu onarma şansına sahip olacağız.

Sağlık açısından ayaklar(topuk hariç), duyular, vücudun hormonsal dengesi, organ bağışı, enzimler, transplantasyon ve salgınlar Balık burcu ile ilgili olduğu için bu dönemde bu konulara ve bu rahatsızlıklarla ilgili haberlere tanık olabiliriz.

Türkiye açısından da, tutulmanın ülke haritasının tepe noktasında gerçekleşiyor ve Uranüs’le kavuşuyor olması ani gelişen, görünür olayların gündemimize geleceğini gösteriyor. İktidar partisi, ülke yöneticileri, öne çıkan lider konumundaki kişiler ve toplumda tanınmış bireyler açısından şok etkisi getirebilecek olaylar, kaza haberleri, hastaneler ve hapishanelerle ilgili başlıkları, ilaçlar ve alkole bağlı bağımlılıklar gündeme gelebilir.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ: Tutulma sizin kolay bir alanınızda gerçekleşmeyecek, zaman zaman duygusal zorlanmalar, yalnız kalma isteği duyabilirsiniz. İnsanların arkanızdan konuşmalarına tanık olabilirsiniz. Ama sürecin sonunda kariyer konularınızdan gelen başarıyla birlikte şifalanma yaşayabilirsiniz. İlaveten tutulma zamanı gelirlerinizle ilgili zorlanabileceğiniz gibi yeni bir eğitim, uzun bir seyahat veya şehir dışına taşınma kararı alabilirsiniz.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: Tutulma etkisini arkadaşlıklar, sosyal çevre, kariyer gelirleri, gelecek hedefleri, aşk ve çocuklarınızla olan ilişkileriniz, hobiler alanında alacaksınız. Kariyerde önünüze yeni bir dönem fırsatı gelebilir, gelirlerinizi düzenleme şansı bulabilirsiniz. Hayatınıza yeni katılacak bir arkadaş uzun süre hayatınızda kalabilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Tutulma etkisini kariyer hayatınız, aile büyüklerinizle olan ilişkileriniz ve topluma yansıttığınız başarı/statü alanlarından alacaksınız. Tutulma size kariyerde yeni bir fırsat getirebileceği gibi, toplumdaki başarınızla bir adım öne çıkabilirsiniz. Yalnız yönetici gezegeniniz Merkür’ün Neptün ile olan kavuşumu zihninizi toplamakta zorlanabileceğinizi, tembellik enerjisine girebileceğinizi, olayları objektif değerlendirmekte güçlük çekebileceğinizi gösteriyor.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: Tutulma zamanı uzak şehirlere seyahat ve yerleşimler, yeni bir eğitim kararı, mevcut ilişkinizi veya ortaklığınızı imza altına alma gibi etkiler alacaksınız. Yönetici gezegeniniz olan ve tutulmaya eşlik eden Ay’ın Satürn ile olan gerilimli açısı nedeniyle bu süreçte kendinizi çalışma hayatınız ve aile ilişkileriniz açısından depresif ve zorlanıyor hissedebilirsiniz. Tembelliğe kaçmadan Satürn’ün istediği gibi geleceğinizi planlayarak, sistemli ve disiplinli hareket etmeniz faydanıza olacaktır.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Tutulma zamanı eşinizle olan ilişkiniz ve gelirler konusunda zorlanmalar ve kesintiler gündeme gelebilir. Bu süreçte kıskançlık, şüphe ve kuşku gibi karanlık duygulara girerseniz ilişkilerinizde zorlanacaksınızdır. Özellikle gelirler konusunda da dikkatli olmalı, güvenmedikçe ve şartlardan emin olmadıkça borç, kredi, kefil olma gibi olayların içine girmemelisiniz.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK: Tutulmadan en çok etkilenecek burçlardan biri sizsiniz. Tutulma zamanı evlilik, ortaklıklar, yeni seçimler, yer değişiklikleri, açık düşmanlıklar alanlarında etkiler alacaksınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür’ün Neptün ile olan kavuşumu zaman zaman olayları objektif değerlendirmekte zorlanabileceğinizi, konsantrasyonunuzu sağlamakta güçlük çekebileceğinizi gösteriyor. Mevcut ilişkinizde aldanmalar ve kesintiler yaşayabileceğiniz gibi yeni bir ilişkiye başladığınız takdirde de sonradan hayal kırıklığı duyabilirsiniz.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: Tutulma etkisini çalışma hayatınız, günlük sorumluluklar ve rutin koşturmalar alanında alacaksınız. Bu dönemde hayatın yükü size fazla gelebilir, kendinizi biraz ara ara molalarla ödüllendirmek isteyebilirsiniz. Çalışan yükselen Teraziler bu dönemde iş hayatlarıyla ilgili belirsizlikler ve hayal kırıklıkları yaşayabilirler. İlaveten sağlık hayatınıza da önem vermeli, zehirlenmeler, alerji, karaciğer ve şeker sorunları, fazla ilaç ve alkol kullanımına karşı dikkatli olmalısınız.  

AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Tutulma etkisini aşk ve çocuklar alanınız, sosyalliğiniz, hobileriniz, spor alanında alacaksınız. Bu dönemde Akreplerle ilgili hamilelik haberi alabiliriz veya uzun zamandır erteleyenler spora başlamaya karar verebilirler. Her güneş tutulması özünde yeniayı barındırdığı için atacağınız yeni adımlarda 3 gün beklemenizi öneririm.

YAY VE YÜKSELEN YAY: Tutulma etkisini ev-yerleşim-aile büyükleriniz ve ruhsal dünyanız alanında alacaksınız. Bu süreçte evinizi taşıma, evde değişiklikler ve dekorasyonda yenilenme kararı alabileceğiniz gibi aile büyüklerinizle ilgili olaylar da gündeminize gelebilir. İlaveten partnerlik ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizle, kariyeriniz hakkında olayları değerlendirmekte güçlük çekeceğiniz, sizi psikolojik olarak zorlayacak olaylar yaşayabilirsiniz.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Tutulmanın yükseleni Oğlak burcunda gerçekleşeceği için tutulmadan en çok etkilenecek burçlardan biri de sizsiniz.  Tutulma etkisini iletişim, yeni bir eğitim, kısa seyahatler, kardeşlerinizle olan ilişkileriniz alanında alacaksınız. Bu süreçte yeni bir iletişim kararı alabileceğiniz gibi sevdiklerinizle kısa bir seyahat planı da yapabilirsiniz fakat trafikte dikkatli olmalısınız. İlaveten çalışma hayatınız bağlantılı belirsiz, tanımlamakta zorluk çekebileceğiniz muğlak olaylar gündeminize gelebilir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Tutulma etkisini parasal konularınız, yatırımlarınız, yetenekleriniz, sahip olduğunuz değerler alanında alacaksınız. Bu alanda yeni kararlar alabileceğiniz gibi parasal gelirlerinizde kayıplar ve hayal kırıklıkları da yaşayabilirsiniz. Tutulma zamanı arkadaş çevrenizden gelebilecek engellemeler ve kısıtlamalar duygu dünyanızda zorlanmanıza neden olabilir. İlaveten burcunuzda bulunan Venüs güzelleşeceğiniz, kendinizde estetik anlamında değişiklikler yapabileceğinizi gösteriyor.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK: Burcunuzda gerçekleşen tutulmayla birlikte hayatınızda bir dönem kapanıp yeni bir dönem başlıyor. Balık ve yükselen Balıkların hayatın içinde bir adım öne çıktığını, görünür olduğunu fark edebiliriz. Bu dönemde burcunuzda bulunan ve tutulmaya eşlik eden Neptün ve Şiron zaman zaman duygusal anlamda zorlanabileceğinizi, belirsiz, bir var bir yok gibi gözüken durumlarla karşılaşabileceğinizi, tembellik enerjisine girebileceğinizi gösterse de siz kendi yaralarını sarabilen bir burç olduğunuz için sürecin sonunda şifalanarak çıkacaksınızdır.

Herkese güzel bir tutulma süreci dilerim.

Sevgilerimle

Pınar GÜRÇAY