Balık burcunda ilerleyen Venüs, 20 Mart(bugün) akşam saatlerinde Neptün ile kavuşum yapacak. Zaten hissetmekte olduğumuz kavuşumun etkilerini 25 Mart 2016 tarihine kadar alacağız.

En basit anlamıyla ikili ilişkilerimiz ve parasal durumumuzu yöneten Venüs gezegeni; aşk, uyum, cinsellik, arkadaşlık, savaş ve diplomasi, partnerlik ve evlilik, huzur, müzik/sanat ve hayattan keyif aldığımız konular ile ilişkilendirilir.

Balık burcu ise horoskopta 12 burcun en sonudur, tüm burçlar bitmiş, dünyevi işlerden geçilmiş, en sonunda Balık burcuna, kolektif bilince, fedakarlığa, buğulu bakışlara, kurban psikolojisine varacak kadar olan evrensel sevgiye, hayal gücüne ve rüyalara, ruhani ve manevi konulara gelinmiştir. Venüs gezegeni Balık burcunda yücelmesi nedeniyle rahat edeceği bir pozisyonda olacaktır, o nedenle bu konuları yoğun olarak hissedeceğimizi söyleyebiliriz.

Neptün gezegeni ise modern astrolojide zaten Balık burcunu yönetir ve bu süreçte Balık-Neptün etkilerini en üst seviyede hissedeceğiz:

• İkili ilişkilerimizde duygusal yönümüzün ağırlık kazanacağı bir dönemdeyiz. Kendimizden çok karşımızdakini düşünebiliriz, affetmek, merhamet duymak, yardım etmek, fedakarlık yapmak her zamankinden daha kolay gelir.

• Aşka dair hislerimiz güçlenir ve adeta kendimizi karşımızdakine adamak isteriz.

• İlişkilerimiz ve parasal konularımızla ilgili aldanmalara, hayal kırıklıklarına, beklentilerimizin karşılanmamasına, yalan ve gerçek dışı durumlara muhatap kalabiliriz.

• Bunları yaşarken kendimizi, parasal şartlarımızı, kendi zevklerimizi ve ne istediğimizi ihmal etmemiz ve sorunlarla karşılaştığımızda kalıp mücadele yerine kaçma, tembellik ve hareketsizlik isteğimiz olabilir.

• Ayrıca bir balık misali hayal dünyasında çok fazla süzülürsek sonunda hayal kırıklığı yaşama ihtimalimiz de belirebilir çünkü Balık burcunun gölge tarafı yüksek hayal gücü nedeniyle rahatlıkla gerçeklerden uzaklaşma potansiyelidir.

• Bu süre içinde, kendimizde güzellik anlamında radikal değişiklikler yapmak sonrasında bizi üzebilir, kavuşum etkisi geçtikten sonra pişmanlık duyabiliriz. Bu nedenle estetik ameliyatlar için uygun bir haftada değiliz.

• Güvenmedikçe insanlara borç vermemek gerekir, cinsellik konuları bu süreçte problemli ilerleyebilir, sağlam olmayan ilişkiler bitebilir veya sekteye uğrar, tüm bunlarla birlikte modumuzu düşük ve hayattan keyif almaktan zorlanır şekilde hissedebiliriz.

Kavuşumun bize mesajı: İçimizdeki potansiyele güvenip, sadece kendimizden alacağımız güçle hareket etmeliyiz. Her istediğimizde başkalarından destek göremeyebiliriz ve bu zaten bu dünyaya gelirken de tek olduğumuzun kanıtıdır. İnsanlara karşı yüksek beklenti içine girmezsek sonunda yaşanabilecek hayal kırıklıkları da az olur. Güç bizim içimizdedir.

Sevgilerimle

Pınar GÜRÇAY