Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 23 Mart 2016 saat 14.00’da Terazi burcunun 3.derecesinde bir Ay Tutulması yaşayacağız.

Hem Güneş, hem Ay tutulmaları kadere hizmet ederler, önemli olayları önümüze getirirler ve bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi açarlar. Ay tutulmalarında ay dolunay pozisyonunda olduğu için daha kaotik olayları hayatımıza taşır ve ayın ışığı en üst seviyede olduğu için olaylar hayatımızda daha net ve görünür olur. Bu süreçte bizden saklanan ama kadersel olarak öğrenmemiz gereken olaylar varsa bir bir önümüze geldiğini, gizli düşmanlıkların açığa çıktığını görebiliriz. Terazi burcundaki bu tutulmada ilişkilerde zorlanmamak için açık ve şeffaf hareket etmek, gizli saklı işlerden kaçınmak, aynı ayın ışığı gibi net olmak önemlidir.

Bu ay tutulmasında yükselende Aslan burcunu görüyoruz ve yöneticisi Güneş zaten tutulmaya eşlik ediyor. Güneş haritada Merkür ve Uranüs gezegenleri arasında yerleşmiş durumda, dolayısıyla bu tutulma için merküryen ve uranüsyen bir tutulma diyebiliriz.

Demek ki bu tutulma zamanı ve +/-3 aylık süreçte hayatımızda ani, beklenmedik, krizli olaylar yaşayabiliriz. Bu olaylar özellikle gelirler ve çalışma hayatımızla ilgili, eş, ortaklar ve yakın dostlarla olan ilişkilerle alakalı zorlanmaları kapsayacaktır. Çalışan kişilerin çalışma hayatından yana riskli hareketlerden kaçınmalarını, agresyon ve tartışmalardan uzak durmalarını tavsiye ederim, aksi takdirde işle alakalı sonlanma getirebilecek durumlar yaşanabilir, çalışma hayatımız ve özel hayatımızla ilgili ayrılık kararları gündeme gelebilir. İlaveten ilgili alan sağlık hayatımızla alakalı olduğu için ani belirebilecek bir hastalık, bu hastalığın salgın şeklinde hızla ilerleme riski gene ihtimal dahilindedir. Bu nedenle sağlık tetkiklerinizi de ihmal etmemeniz gerektiğini söylemek isterim.

Tutulma haritada 3/9 aksında gerçekleşiyor, dolayısıyla her türlü iletişim, yakın yollar ve yakın seyahatler, kardeşler ve yakın akrabalarla olan ilişkilerimiz önümüzdeki 1 aylık süreçte hassas olacaktır.

Merkür haritada yanık pozisyonda yani Güneş tarafından zarar görüyor. Dolayısıyla evliliklerde, ilişkilerde ve ortaklıklarda sözler, atılan mesajlar, anlaşmalar, evraklar, mahkemeler/dava sonuçları ve her türlü iletişimde önemli zamanlardan geçiyor olacağız.

Haritanın tepe noktasından gelen ve Terazi burcundaki bu tutulmada çok önemli söz sahibi olan Venüs’ün 8.evde hem Neptün-Chiron-Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olması, hem de 2 kötücül gezegen olan Mars ve Satürn’den ters açı alması; ilişkilerdeki sorunları daha görünür kılmakla birlikte, ilaveten bireysel olarak aile büyüklerimiz, toplumsal olarak ise toplumda tanınmış otorite figürü olan kişiler, patronlar, iş adamları, sanatçılar, siyasetçiler, iktidar partisine mensup kişiler ve haritada 3.evden geldiği için yazarlar, gazeteciler, iletişimcilerle ilgili sarsıcı, bizi psikolojik açıdan zorlayıcı, hatta ölüm getirebilecek olayları ve toplu taşıma ve trafiğe yönelik kazaları, su-gaz-uyuşturucuya bağlı tehlikeleri, terör olaylarını, savaş ihtimalini, Venüs’ün Jüpiter ile olan karşıtlığı da buralardan gelebilecek toplu ölümleri gündeme taşıyabilir.

TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ:

Ay Tutulması ülke haritasının 4.evinde gerçekleşmekte ve Mars ile kavuşumdadır. Ülkesel olaylarda 4.ev; ülke toprakları, sınırlarımız, maden ve göçükler, toprak hareketleri, toprakla ilişkili olaylar ve toprak kaymaları, depremler, yer altı kaynakları, ölümler, iklimle ilişkili durumlar ve muhalefet partisini sembolize eder. Tutulma zamanı tüm bu olaylarla ilgili marsiyen yani zorlayıcı, ölümlere sebebiyet verebilecek, terörize olaylar, patlamalar, savaş ve sınırlarımızda hareketlilik gündeme gelebilir. İlgili görünüm gene deprem riskini veya toprağa bağlı tehlikeleri ve muhalefet partileriyle alakalı zorlanmalı durumları gündeme getirebilir. Mars Tr haritasında 5/7/11.evlerden geldiği için doğal afetler, parlamento ve T.C.M.M., gezi ve park alanları, sosyal mekanlarla ilgili tehdit getirecek durumları, ülke düşmanlarıyla ilgili problematik olayları, restleşmeleri, açık düşmanlıkları ve savaş ihtimalini maalesef ki desteklemektedir.

Tutulma haritasındaki 6/9.evlerdeki Uranüs-Pluto karesi; kolluk kuvvetlerini, askeri güçleri, polis ve silahlı kuvvetler mensuplarını, fabrikaları, işçi sendikalarını, deniz taşımacılığını, hava alanları ve askeri uçakları, dış ülkelerle olan ilişkileri ve din temalı konuları ve bu alanlarda ani, beklenmedik olayları, ayaklanmaları ve halk hareketlerini, toplumsal krizleri ve ülkeye zorlanmayla birlikte değişim-dönüşüm getirecek oluşum ve olayları gündeme taşıyabilir.

Tutulma haritasında düşmanlık, terör, kimyasal patlayıcılar, savaş, zehir gibi alanlardan gelen Venüs, ülke haritasının Uranüs’ü ile kavuşmaktadır. Bu da açıkçası yukarıda Venüs’ü açıkladığım kişi ve durumlarla ilgili zorlayıcı bir görünümdür ve -umuyoruz ki olmaz ama- savaş ihtimali gündeme gelirse parlamentonun ani bir şekilde harekete geçebileceğine, hızla karar alabileceğine, grup ve toplulukların kısa sürede organize olabileceğine işarettir.

Genel ve ülke etkilerinden sonra birçoğunuzun burçların alacağı etkileri de merak ettiğinizi biliyorum. Özet olacak şekilde yükselen burçlara göre alacağımız bireysel etkiler de şöyledir;

YÜKSELEN KOÇ:

İlişkiler alanızda etkiler almaya başlayacaksınız, 9 Mart’taki tutulmanın aksine size sosyallik getirecek bir tutulma olacak. Yeni bir ilişkiye başlayabilir, evlilik kararı alabilir, mevcut ilişkinizi ciddileştirmek isteyebilirsiniz. Sorunlu ilişkisi olanların ise ilişkisini sonlandırmak üzere olaylar yaşadıklarını görebiliriz. Aynı şekilde çalışan Koçların ortaklık kararı almalarını ve ev değişikliği yapmak isteyenlerin yeni bir eve geçmelerini destekleyen bir tutulma olacaktır.

YÜKSELEN BOĞA:

Uzun zamandır aradığınız işe kavuşabilir, iş değişikliği yapabilir, sorumluluklarınızın arttığını görebilirsiniz, fazlasıyla koşturacağınız günlerde olacaksınız. Aynı şekilde bir sağlık konusu da gündeminizde olabilir, o nedenle sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeniz önemli olacaktır.

YÜKSELEN İKİZLER:

Yeni bir ilişkiye başlayabilir, varsa çocuklarınızla daha fazla zaman geçirebilir, eğlence ortamlarında daha fazla bulunabilirsiniz. Hobi, spor veya sanatın dallarıyla meşgul olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyen İkizler burçları, tutulmadan bu anlamda da etkiler alabilirler.

YÜKSELEN YENGEÇ:

Daha çok evde ailenizle zaman geçirmek isteyebilir, aile büyüklerinize vakit ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Aynı zamanda bu tutulma size ev değiştirme veya evde yapacağınız değişiklikler konusunda da yeni enerjiler verebilir, ailenizle ilgili hamilelik haberi de alabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN:

Yeni seyahat planları yapabilir, yeni bir eğitim veya ticarete başlayabilir, kardeşleriniz ve yakın akrabalarınızla daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK:

Parasal konularınızın gündeminizde olacağı bir tutulma olacaktır. Yeni parasal imkanlarla karşılaşabilir, gelirlerinizi artırabilir, yatırım amaçlı ev veya arsa alım kararı verebilirsiniz. Bununla birlikte ters etki alabilecek Başakların herhangi bir parasal kayba uğramamak için riskli yatırımlardan kaçınmalarını tavsiye ederim.

YÜKSELEN TERAZİ:

Eski bir dönemin kapandığını, önünüzde yeni bir dönem açıldığını görebilirsiniz. Tutulma burcunuzda gerçekleşecek. Çevremizdeki Terazilerin bu dönemde kendilerinden daha çok bahsettirdiklerini, daha ön planda olduklarını, yeni ilişkiler, iş ve diğer konularda daha fazla atılım yaptıklarını görebiliriz.

YÜKSELEN AKREP:

Çevrenizden izole olmak isteyebilir, sosyal çevrelerden kendinizi uzak tutabilirsiniz. Bu süreçte insanların sizin arkanızdan gizli düşmanlık yaptığını görmek sizi üzebilir. Fakat unutmayın sürecin sonunda güçlenerek çıkacak ve ruhsal şifalanma yaşayacaksınız. Yaratıcılığınızın ve manevi duygularınızın artacağı zamanlarda olacaksınız.

YÜKSELEN YAY:

Kariyer gelirlerinizde artış yaşayabilir, hayatınıza yeni bir hobi veya arkadaş katabilirsiniz. Sizi sosyal ortamlarda grup çalışmaları veya ekip çalışmaları yaparken görebiliriz. Ayrıca internet-blog-web sitesi gibi kitle iletişim araçlarını daha fazla kullanabilir, geleceğinizi ve uzun soluklu hedeflerinizi daha net belirlediğinizi gözleyebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK:

Çalışıyorsanız kariyer hayatında yükseliş yaşayabilir, toplumda kendinizi daha çok ön plana çıkarabilirsiniz. Tutulma zamanı yükselen Oğlakların zirveye çıktığını, terfi aldığını, kendinden bahsettirdiğini görebiliriz. Aile büyüklerinizle olan ilişkileriniz gündeminizde olacaktır.

YÜKSELEN KOVA:

Kendinizi daha umut dolu ve olumlu hissedeceğiniz bu dönemde ilişkinizi veya ortaklığınızı bir imza ile resmileştirmek isteyebilir, şehrinize sınır olmayan uzak bir yere taşınma kararı alabilir, yeni bir eğitim veya yükseköğrenime başlayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK:

Kendinizi zor bir süreçte hissedebilirsiniz, insanlara karşı kendinizi çok açmamayı tercih edebilir, hayatın bu sürecinde gizli hareket etmek isteyebilirsiniz. Hem kendi parasal kaynaklarınız, hem de eşinizin/ortağınızın gelirlerinden yana bir takım değişiklikler veya zorlayıcı durumlar gündeminize gelebilir.

Ülkemize ve bizlere hayırlar getirecek bir tutulma olmasını dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY