İLETİŞİM GEZEGENİ MERKÜR BOĞA BURCUNDA GERİ(RETRO) GİDİYOR. RETRO HAREKET VENÜS YÖNETİMİNDE OLACAĞI İÇİN İLETİŞİM DIŞINDA İLİŞKİLER, EVLİLİKLER, ORTAKLIKLAR, MAHKEMELER VE PARASAL KONULAR DA MERCEK ALTINDA OLACAK. DİKKAT ÇEKEN EN ÖNEMLİ GÜN MERKÜR’ÜN CAZİMİ OLACAĞI 9 MAYIS 2016 TARİHİ. O GÜN ATILACAK ADIMLAR İÇİN İLİŞKİLER VE PARASAL KONULARLA İLGİLİ ŞAHANE GÖRÜNÜMLER VAR. HELE Kİ GEÇMİŞTE KURGULADIĞINIZ BİR KONU İSE HARİKA SONUÇLAR ALABİLİRSİNİZ VEYA SEMBOLİK KENDİLİĞİNDEN ÇALIŞSIN DEYİP KENDİNİZİ SÜRPRİZLERE BIRAKABİLİRSİNİZ, TERCİH SİZİN. DETAYLAR AŞAĞIDA:

Merkür durak(durağan) pozisyonuyla birlikte 25 Mayıs 2016 tarihine kadar geri harekette olacak. Durak tarihleri olan 25-31 Nisan ve 19-25 Mayıs arası özellikle ilişkilerde anlaşma sorunları, alınganlıklar, işlerin ilerlememesi, yerinde sayma, iletişimde problemler, elektronik cihazlarda sıkıntılar, seyahatlerde rötar/engellemeler gibi durumlarla çok daha fazla karşılaşabiliriz, çünkü eski öğretilere göre Merkür’ün durak dönemdeki etkisi retrodan bile daha vurucu olabilir.

Önemli işlerinizi sonuca taşımak, imza gerektiren projeleriniz, ilerlemesini istediğiniz konular, alacağınız elektronik cihaz veya yeni başlayacağınız eğitiminiz varsa Merkür’ün ileri harekete geçeceği 25 Mayıs akşamı ve sonrasını beklemek daha iyi olacaktır. Merkür Boğa burcunda geri gittiği için yeni bir ilişkiye başlamak, evlenmek, ortaklık yapmak, anlaşma yapmak, ilk defa düşünülüp karar verilen iş ve parasal bağlantılarda bulunmak, ani bir kararla iş değişikliği yapmak, yeni yatırımlarda bulunmak için de uygun zamanlarda olmayacağız.

Bu dönemde mevcut kararlarımızı gözden geçirmeli, eskiden başladığımız işleri devam ettirmeli, yeni proje ve işlerimiz için notlar alarak retro bitimini beklemeliyiz. Çünkü önceden kurgulanmamış, zihinde oluşturmadığımız yeni işlerin ilk olarak Merkür retro zamanı ortaya çıkması ve uygulanması işlerimize sekte vurur. Merkür retro sırasında düşünülen ve başlanan işler sorunlu gider veya bitebilir, istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir, ilişkilerde ve iletişimde sorunlar verir, seyahatlerde sorunlarla karşılaşabilirsiniz, alınan elektronik cihazlarda problemler olur, bilgisayarlarda dosyalar zarar görür, yazdığınız mesajlar yanlış kişilere gidebilir, o dönemde çok fazla yanlış aramalarla karşılaşabiliriz. Ayrıca Merkür Boğa geri harekette olacağı için; eşimizle, sevgilimizle, yakın arkadaşlarımızla aramızda anlaşmazlıklar, yanlış anlamalar, birbirine kırılmalar ve bu kişilerle olan ilişkilerimizin zarar görmesi gibi durumlar yaşanabileceği gibi işlerimiz ve üretkenliğimiz de yavaşlayabilir, parasal kaynaklarımızda durgunluk olabilir, para kayıplarına açık olabiliriz.

İyi tarafından bakarsak Merkür retro dönemleri daha önce planladığımız, adım attığımız, yarım kalan eski işlerimizi toparlamak, hayatta bir nefes alıp gidiş istikametimizi belirlemek, rotamızı çizmek ve sonrasında harekete geçmek için çok güzel zamanlardır. Eskiden sonuçlanmamış işlerin retroda yeniden önünüze geldiğini, kaybettiğiniz eşyalarınızı bulduğunuzu, eski arkadaş veya sevgilinizin sizinle yeniden iletişime geçmek istediğini de görebilirsiniz.

Merkür’ün 30 gün boyunca geri harekette olacağı süreçte çok dikkat çeken bir gün var. 9 Mayıs 2016 tarihinde Merkür Cazimi pozisyonda olacak. Gezegenin Güneşin kalbinde olma, Kral yani Güneş tarafından ağırlanma durumuna Cazimi denir ve gezegen içerdiği anlamları en üst seviyede hayatımıza taşır. 9 Mayıs tarihinde iletişim, anlaşma, sözleşme, iş veya ortaklık teklifi, flört veya evlilik teklifi, eğitim ve yukardaki paragraflarda belirttiğim Merkür’ün anlamları içinde yeni gelişmeler yaşayabiliriz. Gündeminizi bu tarihe göre ayarlayabilirsiniz veya sembolik kendiliğinden çalışsın derseniz bekleyip gelişmeleri gözlemleyebilirsiniz. Tercih sizin…

Merkür retrodan burçların alacağı etkiler ise şöyle(yükselen burcunuza göre okuyunuz);

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; parasal kaynaklarınız alanında iletişime dönük hassas etkiler alacaksınız. Maddi daralmalar ve kayıplar gündeme gelebilir. Bu konularda dikkatli olmanız, çok güvenmedikçe kimseye borç vermemeniz gerekiyor. Ayrıca sonradan üzüleceğiniz durumlarla karşılaşmamanız için retro zamanı yatırımlarınıza ara vermeniz iyi olacaktır.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; Merkür sizin burcunuzda geri gideceği için en çok etkilenecek burçların başında geliyorsunuz. Retro döneminde kendinizi tam ifade edemediğinizi, çevrenizle olan iletişiminizde sorunlar olduğunu düşünebilirsiniz. Eşiniz, ortağınız, patronunuz, aile büyükleriniz, partneriniz, çocuğunuz size her zamankinden daha problematik gelebilir, kendinizi iyiden iyiye tahammülsüz hissedebilirsiniz. Sürecin geçici olduğunu unutmayın. Bu dönemde genel olarak yeni işlerinize başlangıç vermemenizi, iş değiştirmemenizi, yeni ortaklıklara girmemenizi, evlenmemenizi, elektronik cihaz almamanızı, bilgisayarlarınızda yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; depresif hissedip kendinizi insanlardan çekmek, izole olmak isteyebilirsiniz, arkanızdan yapılan konuşmalar, gizli düşmanlıklar canınızı sıkabilir. Geçmiş konuları gözden geçirebilir, kendinizi ruhsal açıdan şifalandırmak isteyebilirsiniz. Bu dönemde kendinize birkaç gün de olsa sadece kendi başınıza kalacağınız zaman aralıkları bırakın, yalnız olmak, hayal gücünüzü çalıştırmak, sanatla ilgilenmek, yaratıcılığınızı kullanarak üretime geçmek size çok iyi gelecektir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; arkadaşlarınızla anlaşmazlıklar, iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Geleceğe yönelik koyduğunuz hedeflerin tıkandığını, ilerlemediğini hissedebilir, kariyer gelirinizin size yetersiz geldiğiniz düşünebilir, kendinizi arkadaşlık ilişkilerinizden ve grupsal çalışmalardan çekmek isteyebilirsiniz. Daha önce hayatınızdan çıkmış, problem yaşadığınız arkadaşlarınızla da görüşme ve bir araya gelme imkanınız olabilir.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; çalışıyorsanız kariyer hayatınızda patronlarınız, çalışmıyorsanız aile büyükleriniz ve hayatınızda otorite figürü olarak gördüğünüz insanlarla olan ilişkilerinizde iletişim sorunları yaşayabilir, kendinizi iş ve aile ortamlarında tam ifade edemediğinizi, işlerinizin tıkandığını, ilerlemediğini düşünebilirsiniz. İş değiştirmek isteyen Aslanlara retro sonunu beklemelerini, bu dönemde kariyerleri adına yeni beliren radikal kararlar almamalarını tavsiye ederim.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; yükseköğrenim ve eğitim hayatı devam eden yükselen Başaklar, retro zamanı bu alanlarda bir takım problemlerle karşılaşabilirler, vermeleri gereken proje ve tezlerin istedikleri gibi sonuçlanmaması, yurtdışı bağlantılı iş ve seyahatlerde, varsa hukuksal davalarınızda, insanların sizinle olan iletişimlerinde bir takım sorunlarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Seyahat planlarınızı iyi yapmanızı, tüm evraklarını ve bavullarınızı kontrol etmenizi ve evlilik planınız varsa retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; ortaklaşa gelirleriniz, evlilik ve eşten gelen parasal kaynaklar alanınızda kısıtlanmalar yaşayabilirsiniz. Kredi, burs, nafaka gibi konuları olan yükselen Terazilerin retro sonunu beklemelerini tavsiye ederim. Aksi takdirde kredilerde yüksek faiz, nafaka davalarının olumsuz sonuçlanması gibi durumlar olabilir. Şu dönemde gelecek parasal kaynaklarda gecikmeler, kayıplar, kesintiler yaşamanız olası. Çok güvenmedikçe kimseye borç vermemenizi tavsiye ederim. Eskiden gelen, çözülmemiş miras davalarınız varsa retro zamanı sonuca ulaşabilirsiniz.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; evlilik, ciddi ilişkiniz, ortaklığınız, yakın dostlarınız, davalarınız alanında zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte geçmişte kalan ama bitmeyen bir ilişkiniz yeniden gündeminize gelebilir. Retro zamanı eşinizle veya partnerinizle olan iletişimize ekstra özen göstermeniz ilişkinizin zarar görmemesi için iyi olacaktır. Ayrıca evlenmeyi, yeni bir dava açmayı, herhangi bir iş kolunda ortaklık kurmayı düşünüyorsanız retro zamanı uygun bir dönem olmayacaktır.

YAY VE YÜKSELEN YAY:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; çalışma hayatınız ve sağlık konularınızda kısıtlanmalar hissedebilirsiniz. İş yerinizde astlarınızla sorunlar yaşayabilir, çalışma hayatınızda ilerleyemediğinizi, tıkandığınızı düşünebilir, aldığınız işlerde düşüş yaşayabilir, iş yerinizde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte daha önce tamamlayamadığınız bir iş anlaşmanız varsa retro sonuca gitmeniz için size yardımcı olabilir. Retro zamanı ani şekilde çıkacak radikal bir kararla iş değiştirmemenizi ve sağlık kontrollerinizi ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; aşk ilişkiniz ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizde tahammülsüzlükler ve anlaşma sorunları yaşayabilirsiniz. Partnerinizin sizi anlamadığını düşünebilir, iletişimde sıkıntılar, kopukluklar ve bitişlerle karşılaşabilirsiniz. Çocuk sahibi olan yükselen Oğlakların da bu dönemde çocuklarına karşı ekstra hassas olmalarını, ılımlı davranmalarını tavsiye ederim. Eskiden sekteye uğramış, ara verdiğiniz veya kopuş yaşadığınız ilişkinizle ilgili haber alabilirsiniz.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; kendinizi içe dönük, geçmişe takılı kalmış şekilde devamlı aynı olayları düşünür şekilde bulabilirsiniz. Retro zamanı daha çok evde kalmayı tercih edeceğiniz bir dönem olabilir. Evin içinde yapılan konuşmalarda, aile büyüklerinizle olan iletişiminizde dikkatli olmanızı, ev değişikliği, ev alımı, evde dekorasyon gibi planlarınız varsa retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK:

Durak günlerle birlikte 25 Nisan-25 Mayıs 2016 arası; diğer kişilerle olan tüm iletişiminiz, eğitim hayatınız, kardeşlerinizle olan ilişkinizde bir takım sorunlar ve iletişim problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Yeni eğitime başlamamanızı, kısa seyahatlerinizde ve trafikte dikkatli olmanızı ve bu dönemde araba almayı düşünüyorsanız bir süre beklemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde retro sonunda aldığınız arabanın indirime girdiğini, yüksek fiyatla aldığınızı veya arabanın size sorunlar çıkardığını görebilirsiniz.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY