Venüs gezegeni 24 Mayıs 2016(bugün) ile 17 Haziran 2016 tarihleri arasında İkizler burcunda seyahat edecek. En basit anlamıyla ikili ilişkilerimiz ve parasal durumumuzu yöneten Venüs ; aşk, uyum, seçimlerimiz, cinsellik, arkadaşlık, partnerlik ve  evlilik, huzur, müzik/sanat ve hayattan keyif aldığımız konular ile ilişkilendirilir.

İkizler burcu ise zekidir, algısı, kavrama yeteneği güçlüdür, hazırcevaptır. Dışa dönük bir karakteri vardır, girdiği ortamlarda iletişim kurmakta zorlanmaz. Büyük ya da küçük herkesle konuşacak bir şeyi vardır. Alım satım işlerinde ve ticarette kabiliyetlidir. Ağzı çok iyi laf yapar. Hızlı ve seri düşünüp konuşan bir yapısı olduğu için kimi zaman karşısındaki kişinin söylediklerini kaçırabilir. Bir konuyla ilgilenirken onu tamamlamadan enerjisini çok kısa bir sürede başka bir konuya yönlendirebilir. Hayatın içinde ihtisaslaşmanın ve bilgide derinleşmenin de önemli olduğunu, öğrendiklerinde sentezleme yapması gerektiğini öğrenmeli, kendini bu yönde eğitmelidir.

Venüs İkizler İngress harita yorumu:

  • İngress haritada Başak burcunun yükseliyor olması ve ASC’de bulunan Jüpiter Başak, bu dönemde iletişimin, mesajlaşmaların, konuşmaların ve yazışmaların önemine bir kez daha dikkat çekiyor. Jüpiter, Satürn’den kare yerden, diğer taraftan Merkür ve Pluto ikilisiyle birlikte büyük toprak üçgenine bağlanıyor. Her ne kadar Venüs İkizler kararsız ve anlık hareketleri doğursa da, bu dönemde Satürn’ün düzenleyici, kısıtlayıcı, ayakları yere bakan etkisini ve garantici, risk almaktan çekinen toprak enerjisini iletişimde ve ilişkilerimizde hissedeceğiz gibi görünüyor.
  • Haritada Venüs, Güneş ile kavuşumda ve 10.ev girişinde bulunuyor. Kariyer hayatı, aile büyüklerimizle olan ilişkilerimiz, topluma verdiğimiz imaj, ilişkilerimiz, parasal konular ve seçimlerimizin hayatımıza görünür etkiler getireceğini, kariyer ve ortaklık fırsatlarıyla karşılaşabileceğimizi söyleyebiliriz.
  • Haritada Venüs ile Mars’ın zorlayıcı açıda olduğunu görüyoruz. Bu dönemde kendimizi ilişkilerimizde, seçimlerimizde ve parasal konularda mücadeleci, hırslı, kolay elden çıkarmak istemeyen bir modda hissederken aynı zamanda çatışmaların ve tartışmaların içinde de bulabiliriz. Sorun yaşanan ilişkiler kopma noktasına gelebilirken, yeni başlayacak ilişkilerin tutku ve cinsellik yönünden güçlü olacağını söyleyebiliriz.
  • Haritada Venüs ve durağan konumdaki Merkür’ün karşılıklı ağırlamada olduklarını görüyoruz. Karşılıklı ağırlama ilişkisinde olan gezegenler kavuşum efekti yaratarak enerjilerini birleştirirler. Bu noktada hangisinin asaleten daha güçlü yani söz sahibi olacağına bakmamız gerekir. Venüs İngress haritanın sahibi ama hem asaleten zayıf(sadece ev asaleti var ama o da yeterli olmayacaktır), hem de Güneş tarafından yakılacaktır. Yani ilişkilerde geçmiş silinecek, yeni bir gelecek inşa edilecektir. Bu dönemde görece güçlü olan Merkür’ün enerjisine giderek ilişkilerimizi yönetirken anlık ve değişken bir iletişim yerine sabit ve durağan bir iletişime gidersek ilişki sorunlarını azaltabiliriz. Tabi ayrıca bunu destekleyecek şekilde İngress haritada Merkür’ün durağan pozisyonda olduğunu, radikal kararlardan kaçınmamız gerektiğini de ekstra söylemeliyim.
  • Venüs’ün İkizler burcundaki yerleşiminde her ne kadar partnerimizle olan ilişkimizde iletişim ve heyecan ön planda olsa da, mesajlaşmaların ve konuşmaların sıklaşacağını düşünsek de İngress haritadaki Satürn karşıtı zaman zaman duyduklarımızdan veya okuduklarımızdan dolayı depresif etkiler alabileceğimizi veya iletişimde kesintiler yaşanabileceğini gösteriyor.
  • Bu dönemde sevdiklerimizle yapacağımız kısa kısa seyahatler, hafta sonu programları bize kendimizi iyi hissettirecektir fakat Mars karşıtı nedeniyle kazalara, sakatlanmalara, evrak sorunlarına, unutkanlıklara karşı dikkatli olmalıyız.
  • Venüs İkizler sürecinde parasal konular, yatırımlar ve harcamalarda anlık kararlarla hareket edebiliriz, hoşumuza giden bir şeyi pahalı da olsa fazla düşünmeden almak isteyebiliriz fakat İngress harita gösteriyor ki düşünmeden yapacağımız harcamalar sonrasında bize sorun çıkarabilir, borçlar-krediler-giderler alanında zorlanmalar sebebiyle ilişkilerimiz zora girebilir.

Bu dönemde Venüs’ün diğer gezegenlerle kuracağı açılar ve getireceği etkiler ise şöyledir(etki aralığını 1 hafta olarak düşünmelisiniz):

25 Mayıs Venüs-Mars karşıtı: Partnerlikler ve parasal konularla ilgili mücadele, tartışma, zorluk ve problemli giden ilişkilerde sonlanma getirebilecek bir görünümdür. Kıskançlık, baskılama, güç savaşları gündeme gelebilir.

03 Haziran Venüs-Neptün karesi: İkili ilişkiler ve parasal konularda hayal kırıklığı yaşatabilecek bir transittir. Aşk ve sosyal ilişkilerle ilgili bir takım belirsiz durumlarla karşılaşmamıza neden olacak, aldanma ve aldatmaları gündemimize getirebilecek bir görünümdür, duygusal gel-gitler yaşanabilir. Ayrıca para kayıpları da getirebileceğinden dolayı yaklaşık 1 hafta boyunca riskli yatırımlardan ve yüksek harcamalardan kaçınmalıyız.

04 Haziran Venüs-Satürn karşıtı: Yeni başlayacak ilişkilerde kopamama, ilişkinin uzun süre gündemimizde kalması gibi durumlar getirmekle birlikte mevcut ilişkilerde uzaklaşma, araya soğukluk, mesafe ve engellemeler girebilir, depresif duygular hissedebiliriz. İlişkide bir taraf anlık yaşamak isterken diğer taraf ilişkinin derinleşmesini talep edebilir.

03-10 Haziran Venüs-Güneş kavuşumu: İlişkiler, seçimler, mahkemeler ve parasal konularla ilgili önümüze bize aydınlatacak olaylar getirirken bu konularda geçmişin kapanarak, yeni bir gelecek oluşturulması yönünde yeni adımlar getirir. İlişkilerde radikal kararlar ve estetik operasyonlar için uygun bir dönem değildir.

05 Haziran Venüs-Jüpiter karesi: İlişkilerde, harcamalarda, iştahımızda aşırılıklar, abartmalar getirebilecek bir görünümdür. Para gelir ama geldiği gibi de gider, elimizde tutamayız.

07 Haziran Venüs-Ay Düğümleri karesi: İkili ilişkilerimiz, ortaklıklarımız, aşk ve evlilik ilişkilerimiz, arkadaşlıklarımız, parasal konularla ilgili karmik ilişkiler ve düşünceler zihnimizde yer edebilir. Bu alanlarda yeni kararlar almak, yeni yol ayrımlarına girmek isteyebiliriz.

12 Haziran Venüs-Uranüs sekstili: İlişkilerde cinsel yönü güçlü, eğlenceli birlikteliklerin içine çekilebiliriz, anlık ilişki kararları alabiliriz. Yeni başlayacak ilişkileri ancak biz atılımda bulunup, irade kullanırsak destekler. Kısıtlı şansı anlatır.

14 Haziran Venüs-Chiron karesi: Parasal değerlerimiz, ikili tüm ilişkilerimiz(aşk, evlilik, arkadaşlıklar) ve ortaklık bağlantılarımız açısından depresif hisler getirebilecek zorlayıcı bir görünümdür. Bu konularla ilgili kendimizde yetersizlik ve mahrumiyet hissi duyabiliriz.

Herkese güzel bir Venüs İkizler dönemi dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY