Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 20 Haziran 2016, saat 14.01’de Yay burcunda bir dolunay yaşayacağız. Dolunay, gerçekleştiği derece ve içerdiği açılar itibariyle zorlu etkiler barındırmakta…Ağzımızdan çıkacak sözler, para konularındaki mücadeleler, çalışma hayatında hakkımızı elde etmek uğruna vereceğimiz savaşlar, zaman zaman bu alandaki hayal kırıklıkları, sağlık sıkıntıları gündeme gelebilir.

Dolunay zamanı evliliklerde ve ilişkilerde anlaşma problemler, güç savaşları, boşanmalarda artış veya ev değişikliği, evde dekorasyon konularında hayal kırıklıklarının gündemde olacağı görünüyor. Yanlış ilişkilerin içinde bulunduğumuz takdirde karma yasası işleyecektir.

İlaveten imza ve evrak sorunları, mahkeme ve davalarla ilgili sorunlar, yanlış anlamalar, parasal darlık,  miras-nafaka-borç ve krediler konularında eksiklik ve mahrumiyet duygusu yaşanabilir.

Toplumda inançlar, örf ananeler, din ve maneviyat konularındaki dejenerasyon ve düşünce farklılıkları nedeniyle fikir çatışmaları, gençler ve otorite kesim arasında tartışmalar gündeme gelebilir.

Gazeteciler, iletişimciler, öğretmenler, öğrenciler, yazarlar, gençler, akademisyenler, astrologlar, dini liderler, sanatçılar, toplumda isim yapmış öne çıkmış kişiler ve kişisel gelişim uzmanlarını kapsayan kesimde kayıp veya ölüm haberleri, skandallar, sansüre uğrama, tutuklama ve hapis kararları ile prestij kaybına yol açabilecek haberler duyulabilir.

Dolunay, Türkiye haritasında halkı, kadın figürleri, gazetecileri, yazarları, anneleri etkileyecek alanda gerçekleşmekle birlikte, hapishaneler, hastaneler, ülkenin genel sağlık kuruluşları ve sağlık sektörü, askeriye, polis teşkilatı, silahlı kuvvetler mensupları, çalışan ve işçi kesimle ilgili toplumda psikolojik sıkıntılar, kısıtlanmalar, bu mesleklere ait kişilerle ilgili tutuklama ve hapis kararları, salgın hastalıklar, bu alanda yaşanabilecek toplu ölümler, halkı huzursuz edecek gelişmeler, gizli ve skandal yaratacak aşk ilişkileri gündeme gelebilir.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY