Bugün saat 14.01’de Yengeç burcunda yeniay yaşayacağız. Yengeç burcu doğum haritasının dip noktasını yönetir, kapalı bir enerjidir ancak öncü burçlardandır.

Astrolojide aile, soy ağacı, duygular, içgüdüler, genetik hastalıklar ve alışkanlıkları anlatan Ay’ın yönetimindedir. Yengeç burcu en özelimizi, mahremimizi, yaşadığımız alanı, aile geçmişimizi ve aile ilişkilerimizi, iç dünyamızı, bilinçaltımızı, geçmişten bugüne getirdiğimiz travmaları, soyumuzdan aldığımız genetik hastalıklarımızı anlatır. Haritamızda kendimize saklı tuttuğumuz, çok emin olmadıkça insanlarla paylaşmadığımız, dışarıya açmadığımız alandır, bir nevi evimizin yatak odasıdır.

Yeniay hepimizin bireysel haritasında farklı farklı yerlere temas etmekle birlikte; alacağımız genel etkiler şu konuları içerecektir:

-Ev/yurt/yerleşim, aile, aile olma veya olamama, aile büyükleri gibi konular açığa çıkıyor, bugüne kadar konuşulmamış gerçekler artık toplumda gözler önüne serilebilir.  

-İlişkilerde, evliliklerde, ortaklık kararlarında ve mahkeme konularda ani krizler gündeme gelebileceği gibi, fazla irdelemeden, güdüsel bir şekilde bitiş veya başlangıç kararları alabiliriz. Bilmeliyiz ki bu dönemde biten ilişkiler, alınan ayrılık kararları ani olsa da uzun süre zihnimizde kalacaktır. Fakat buna rağmen geri dönüş olur mu derseniz, hayır olmaz. Kararları alıp önümüze bakmak isteyeceğiz.

-Parasal konularda, aile içinde, aile fertlerini ilgilendiren ve evle ilgili konularda,  bugüne kadar bizden saklanmış, söylenmemiş, yalan içeren durumlar olduğunu öğrenebiliriz, bunlardan dolayı hayal kırıklıklarımız gündeme gelebilir ve bu durumlar bizi hayatın içinde yeni yol ayrımlarına sokabilir.

-İlişkilerle ilgili ani bitiş kararları almakla birlikte, sonuçta kendimizi güçlü ve kararlı hissedeceğiz. Küllerimizden yeniden doğduğumuz, kendimize hiç olmadığımız kadar güvendiğimiz zamanlardayız.

-Yaşanan hayal kırıklıklarının sonucunda ruhumuzu onarmamız mümkün olacaktır. Gücü kariyer hayatımız ve aile büyüklerimizden almalıyız.

– Sağlık açısından göğüsler, mide, karın boşluğu, ailemizden bize gelen genetik rahatsızlıklar ve hamilelik haberleri gündeme gelebilir.

-Çocuklarımızla olan ilişkimiz ön plana çıkabilir, onlara karşı her zamankinden daha korumacı, daha müdahaleci olabiliriz.

-Yeniay Türkiye haritası açısından önemli bir noktaya temas etmektedir. Ülke haritasının 1.evindeki Pluto üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle; ülke topraklarında, yer altı kaynaklarında ve madenlerde patlamalar, savaş riski, askeri müdahaleler, ülke güvenliğini tehdit edecek üzücü olayların gündeme gelme ihtimaliyle birlikte haritada deprem olasılığı da görünmektedir. İlaveten ülke topraklarını ve sınırlarını içeren konularda bilinmeyen hususlar, sırlar açığa çıkabilir. 

Herkese güzel bir yeniay dilerim. İyi bayramlar,

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY