Bugünlerde hayatın bize getirdikleri, yaşayacağımız olaylar bizim hiç beklemediğimiz şekilde gelişebilir. “a” olacak diye düşünürken bir bakarız ki olay “b” olarak gerçekleşmiş. Önemli karar verilmesi gereken durumlar varsa, olayları en ince detayına kadar irdelemeliyiz.

Bu dönemde planlarımız bizim elimizde olmadan değişebilir, beklentilerimiz ters çıkabilir.

Kişiler arasında, özellikle erkek figürlerle(baba, kadınlar için eş, patronlar) olan ilişkilerde agresyon ve çatışmalar yükselebilir, krizli durumlar gündeme gelebilir.

Kişiler daha ziyade kendini düşünmekten ötürü karşı tarafın duygularına kayıtsız kalabilirler veya kendini düşünme, bencil olma ve özgürleşme ihtiyacı ağır basacağı için ilişkilerde çözülmeler, kayıplar, kopmalar yaşanabilir.

Kariyer ve sağlık konuları, aşk ilişkileri, çocuklarımızla olan ilişkimiz, kadınlar için eş, patronlarla ve erkek figürlerle olan ilişkiler, aile büyükleriyle(özellikle baba) ilgili hususlar için zorlayıcı bir görünümdür. Şartları çok zorlamamakta fayda var, radikal hareketlerde bulunmadan sürecin geçmesini beklemeliyiz.

Sağlık konularında özellikle kalp sağlığı, kalp ritm sorunları, tansiyon, kan değerlerindeki ani değişiklikler, çarpıntı sorunları ve ani heyecanlanmalar yaşanabilir.

Kişilerde kararsızlıklar yaşanabilirken fikirlerimizde, kararlarımızda ve aldığımız aksiyonlarda sabit zemini sağlamamız güç olur. İlk defa bu dönemde başlanılan işler ve ilişkiler çok hızlı ilerler fakat sonuca ulaşmak, devamlılığı sağlamak, tatmin duygusu zorlaşır.

Güneş Yengeç burcunda olduğundan dolayı, ev/yurt/yerleşim konularında ve ev halkı/aile büyüklerini ilgilendiren ilişkilerde sorunlar yaşanabilir, eve dair problemler, can sıkıcı hususlar gelişebilir.

Olayı TÜRKİYE açısından değerlendirir isek, ilgili görünüm maalesef ki zor olaylara işaret etmektedir. Güneş-Uranüs karesi Türkiye’nin 4.evindeki Merkür-Satürn kavuşumuna tam temas ederek zorlayıcı t-kare açı kalıbı yaratmaktadır.

Ülke komşular ve kardeş ülke K.K.T.C ile olan ilişkilerde beklenmedik ani gelişmeler, diplomasi dilinde sertleşmeler, restleşmeler ve gerginlikler yaşanabilir.

Adalet sistemini ve yargı mekanizmasını temelden sarsacak değişiklikler, ülke sınırlarını, başkanlık sistemini ve anayasa değişikliklerini kapsayacak konularda sıra dışı haberler ülke gündemine oturabilir.

Ülkenin liderlerini, yargıçlarını, hakimlerini, gazetecilerini, sanatçılarını, sporcularını, gençlerini ve öğrencilerini, avukatlarını, politikacılarını, cemaat liderlerini, din adamlarını ani krizler bekleyebilir, bu kesimden bazı insanlara suikast riski ve skandallar gündeme gelebilir veya bu kişilerle ilgili gözaltı veya hapis kararı yaşanabilir.

Ülke açık ve gizli düşmanlıklarla karşı karşıya kalabilir, sınırları koruma amaçlı savaş ihtimali, askeri müdahale gündeme gelebilir.

Ülke topraklarında, sınır bölgelerde, yer altı kaynaklarda, madenlerde; göçük, yangın, patlama, deprem riski yaşanabilir.

Ülkenin eğitim sisteminde, ulaşım sisteminde, medya ve basın yayın kuruluşlarında daha önce sağlam temeller atılmış bazı konularda sil baştan değişiklikler yapılabilir.

Ülkenin ulaşım sisteminde ve köprülerinde kaza ve patlamalar gündeme gelebilir.

Havaalanları, askeri uçaklar, sağlık kuruluşları ve buralarda çalışanlar, memur kesim, kolluk kuvvetleri, polis ve askerimize toplu saldırılar planlanabilir.

Bu dönemde ülkenin çeşitli yerlerinde ayaklanmalar, kaos, toplu hareketler, bir anda hızlı bir şekilde organize olup sokağa dökülme olayları yaşanabileceği gibi sosyal medyada iletişim ve organize olabilme gücü hızlanabilir, etki çığ gibi büyüyebilir.

Transitin yoğun etki süresi 7 gün olmakla birlikte Uranüs nedeniyle 2 aya kadar yayılabilir.

Saygılarımla,

Pınar GÜRÇAY