Mart ayından beri yaklaşık 5 aydır geri harekette olan Satürn gezegeni bugün saat 12.50’den itibaren Retro sonrasındaki durak hareketini de tamamlayarak düz hareketine geçti.

Satürn gezegeni en basit anlamıyla kariyer hayatımızı, zamanı, geçliği-yavaşlığı-blokajı ve hayatımızdaki otorite figürleriyle olan ilişkilerimizi yönetir. Ayrıca toplumsal başarımız, statü ve prestijimizle ilgilidir. Geleceğimiz, geleceğimizi gün be gün nasıl inşa edeceğimiz, uzun vadede planlayacağımız adımlar, aile büyüklerimizle, patronlarımızla olan ilişkilerimiz de Satürn’ün ana konuları içindedir.

Tahmin ediyorum son 5 ayda yukarda belirttiğim konu başlıklarında her birimiz az ya da çok bir takım engeller, kayıplar, kendini zayıf hissetme, önünü görememe, depresif hisler aldık, bu alanlardaki kişilerle ilişkilerimiz de bir nevi Retro hareket gibi durdu, ilerleyemedi.

İş/kariyer konularımız tıkandı, belki terfi beklerken alamadık, belki gayet kolay ilerler dediğimiz işlerimiz tıkandı, engeller çıktı. Birlikte çalıştığımız, yaşı bizden büyük, fikir aldığımız, otorite gördüğümüz kişilerle ilişkilerimiz yavaşladı, o kişilerden uzaklaştığımızı hissettik.

İyi haber, şimdi bu engellemeler, zamana ve kişilere bağlı kayıplar ortadan kalkıyor. Kariyer ve geleceğimizi daha kolay planlayacak, adımlarımızı daha kolay atacağız. Ama gene de Satürn’ün Neptün ile kare açısının halen sürdüğünü unutmamalıyız. İş/kariyer konularındaki çok önemli işlerimizi, radikal adımlarımızı eğer bekletebiliyorsak ekim sonundan sonra hayata geçirmeliyiz.

Şimdi gelelim yükselen burçlara göre hangi alanlarda rahatlama ve ilerleme hissedeceğimize;

YÜKSELEN KOÇ:

Eşle veya sevgiliyle olan iletişimde uyumu yeniden yakalama, uzun seyahatler, yurt dışı bağlantılı tüm işleriniz, yüksek öğrenim, eğitimler, mahkeme kararları, evlilik veya boşanma işlemleri, geleceğe dair umut ve idealler, toplamla olan iletişimde rahatlama.

YÜKSELEN BOĞA:

Ortaklaşa gelirler, beklenen paralar, miras, nafaka, borç, krediler, eşin geliri, evliliğe dair tıkanan işlerin ilerlemesi.

YÜKSELEN İKİZLER:

Toplumla olan ilişkilerimiz, evlilik ve uzun partnerlik ilişkisinde olan sorunların giderilmesi, evlilik veya uzun ilişki kararının daha kolay alınması, mahkemeler ve açık düşmanlıklardan gelen zararların giderilmesi.

YÜKSELEN YENGEÇ:

Çalışma hayatındaki tıkanıklıkların açılması, görüşmelerin daha kolay yapılması, günlük rutinde karşılaşılan işlerin yarattığı zihinsel sorunlar, astlarla olan ilişki sorunları, evcil hayvanlara bağlı problemler, sağlık sorunları, öğrenciler için sınava bağlı stres ve sıkıntıların geçmesi.

YÜKSELEN ASLAN:

Aşk hayatında rahatlama, sevgiliyle olan ilişkilerin daha kolay ilerlemesi, karşı tarafa kendini daha iyi ifade edebilme, çocuklarla olan ilişkilerin düzelmesi, sporsal faaliyetlerin sistemli şekilde yeniden yapılması.

YÜKSELEN BAŞAK:

Psikolojik travmaların, karmik konu ve kişilerin, evle ve aileyle olan sorunların, aile büyükleriyle yaşanan sıkıntıların geçmesi, eşin kariyer hayatındaki tıkanıklıkların yoluna girmesi.

YÜKSELEN TERAZİ:

Zihin dünyasındaki karamsarlığın giderilmesi, kardeşler, kuzenler ve yakın akrabalarla olan ilişkilerin hızlanması ve sorunların giderilmesi, yakın seyahatlerin gündeme gelmesi, çevrenizle olan genel iletişimde yeniden canlanma ve kendini daha kolay ifade edebilme.

YÜKSELEN AKREP:

Parasal kaynakların açılması, para kayıplarının giderilmesi, tekrar tekrar gerçekleşen, rutine binen ödemelerin yoluna girmesi, yatırım kararlarının daha kolay alınması ve bu alandaki konularda rahatlama.

YÜKSELEN YAY:

Kariyer ve hedefler konusunda sağlam adımlar, hayatın içinde her alanda kendini daha pozitif hissetme, geleceği ve yaşamı planlama ve kurgulama gücünün geri gelmesi, son 5 aydır zorluk yaşatan tüm tıkanıklıkların açılması.

YÜKSELEN OĞLAK:

Kendini güçsüz ve zayıf hissetmeye neden olacak olayların ortadan kalkması, melankolik ve depresif duygular açısından rahatlama, gizli düşmanlıkların azalması, eşin çalışma hayatındaki tıkanıklıklar ve engellemelerin açılması.

YÜKSELEN KOVA:

Gelecek hedeflerini kurgulamada ve kariyer gelirlerindeki tıkanıklıkları aşmada rahatlık, arkadaşlık ilişkilerinin düzelmesi, dargınlıkların giderilmesi, orta yolu bulabilme, grupsal çalışmalarda bulunma, sosyalleşme, aşk hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerde engellerin ortadan kalkması.

YÜKSELEN BALIK:

Kariyer konusundaki tıkanıklıkların ortadan kalkması, sağlam adımlarla ilerleyebilme, otorite konumundaki ve bize kariyer imkanı sağlayabilecek insanlarla görüşme imkanı, toplumda kendini parlatabilme gücü, aile büyükleri ve otorite figürlerle(anne-baba-patron vs) olan ilişkilerin düzelmesi,

 

Herkese çok güzel transit etkileri dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY