BAŞAK BURCUNDA MERKÜR RETROYA HOŞGELDİNİZ 🙂 İNCİR ÇEKİRDEĞİNİ DOLDURMAYAN ELEŞTİRİLERE, UNUTKANLIKLARA, KARARSIZLIKLARA, ZİHİNSEL ZORLANMALARA, İLETİŞİM VE ÇALIŞMA HAYATINDA TIKANIKLIKLARA HAZIR MISINIZ? O ZAMAN BUYRUN, DETAYLAR VE BURÇLAR BAZINDAKİ ETKİLERİ AŞAĞIDA:

İletişim gezegeni Merkür 27 Ağustos tarihinde Başak burcunda durağan pozisyona geçiyor. 2 Eylül tarihinden itibaren ise Retro harekete başlayacak. 25 Eylüle kadar da retro ve durak hareketinde olacak, sonrasında düz hareketine yeniden geçecek.
Retro hareket Merkür’ün hem yönettiği, hem de yüceldiği Başak burcunda olduğu için getireceği etkiler daha vurgulu olacak. Bu dönemde;

-Önemli işlerinizi sonuca taşımak, imza gerektiren projeleriniz, ilerlemesini istediğiniz konular, alacağınız elektronik cihaz veya yeni başlayacağınız eğitiminiz varsa Merkür’ün ileri harekete geçeceği 25 Eylül akşamı ve sonrasını beklemek daha iyi olacaktır.

-Merkür Başak burcunda geri gideceği için yeni bir işe başlamak, yeni bir eğitime başlamak, evimize evcil hayvan almak, işyerimizde veya evimizde yeni bir yardımcıyla anlaşma yapmak, ilk defa düşünülüp karar verilen iş bağlantılarında bulunmak, ani bir kararla iş değişikliğine gitmek, çalışma hayatı bağlantılı yeni yatırımlarda bulunmak için de uygun zamanlarda olmayacağız. İlaveten önemli evrakları imzalarken mutlaka detaylı kontrol etmeliyiz.

-İlişkilerde anlaşma sorunları, alınganlıklar, işlerin ilerlememesi, yerinde sayma, iletişimde problemler, elektronik cihazlarda sıkıntılar, teknik problemler, seyahatlerde rötar/engellemeler gibi durumlarla fazlaca karşılaşabiliriz. Bu konular özellikle 27 Ağustos-2 Eylül ve 19-25 Eylül tarihleri arasındaki durak dönemlerinde daha da fazla hissedilebilir.

-Sağlık sorunları gündeme gelebilir. Bağırsak/sindirim sisteminizin her zamankinden daha yavaş çalıştığını, mide sorunları yaşadığınızı, zihinsel problemler, kararsızlıklar ve unutkanlıklarla karşılaştığınızı görebilirsiniz örneğin. Ayrıca mesleki hastalıklar, gerilim ve tedirginlik duygusu, panik atak ve rutine binen alışkanlıklarınız, sinirler, eller, kollar, omuzlar ve akciğerlerle ilgili bir takım rahatsızlıklar oluşabilir.

-Bu dönemde mevcut kararlarımızı gözden geçirmeli, eskiden başladığımız işleri devam ettirmeli, yeni proje ve işlerimiz için notlar alarak retro bitimini beklemeliyiz. Çünkü önceden kurgulanmamış, zihinde oluşturmadığımız yeni işlerin ilk olarak Merkür retro zamanı ortaya çıkması ve uygulanması işlerimize sekte vurur.

-Merkür retro sırasında düşünülen ve başlanan işler sorunlu gider veya bitebilir, istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir, ilişkilerde ve iletişimde sorunlar verir, seyahatlerde sorunlarla karşılaşabilirsiniz, alınan elektronik cihazlarda problemler olur, bilgisayarlarda dosyalar zarar görür, yazdığınız mesajlar yanlış kişilere gidebilir, o dönemde çok fazla yanlış aramalarla karşılaşabiliriz.

-Eğitim ve öğretim sorunları gündeme gelebilir.

-Kardeşlerimiz ve yakın akrabalarımızla olan ilişkilerimizde sorunlar yaşayabilir veya onların hayatlarındaki sıkıntılara tanık olabiliriz.

-Trafikle ilgili sorunlar veya trafik cezaları gündeme gelebilir.

-Ayrıca Merkür Başak geri harekette olacağı için; iş arkadaşlarımızla ve astlarımızla aramızda anlaşmazlıklar, yanlış anlamalar, birbirine kırılmalar ve bu kişilerle olan ilişkilerimizin zarar görmesi, evcil hayvanlarımızdan yana sorunlar çıkması gibi durumlar yaşanabileceği gibi işlerimiz ve üretkenliğimiz de yavaşlayabilir, sorumluluklarımız bize her zamankinden daha ağır gelebilir.

-Dedikodu, her türlü hırsızlık, bilgi kirliliği, sahtekarlık, yanlış ve gerçek dışı haberlerin gündeme gelmesi ve bilgilerin izinsiz alınıp kullanılması gibi konular canımızı sıkabilir.

-İyi tarafından bakarsak Merkür retro dönemleri daha önce planladığımız, adım attığımız, yarım kalan eski işlerimizi toparlamak, hayatta bir nefes alıp gidiş istikametimizi belirlemek, rotamızı çizmek ve sonrasında harekete geçmek için çok güzel zamanlardır. Eskiden sonuçlanmamış işlerin retroda yeniden önünüze geldiğini, kaybettiğiniz eşyalarınızı bulduğunuzu, eski arkadaş veya sevgilinizin sizinle yeniden iletişime geçmek istediğini de görebilirsiniz.

Merkür retrodan burçların alacağı etkiler ise şöyle;

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; çalışma hayatınız ve sağlık konularınızda hassas etkiler alacaksınız. İş yerinizde astlarınızla sorunlar ve iletişim problemleri yaşayabilir, çalışma hayatınızda ilerleyemediğinizi, tıkandığınızı düşünebilir, aldığınız işlerde düşüş yaşayabilir, iş yerinizde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte daha önce tamamlayamadığınız bir iş anlaşmanız varsa, retro sonuca gitmeniz için size yardımcı olabilir. Retro zamanı ani şekilde çıkacak radikal bir kararla iş değiştirmemenizi ve sağlık kontrollerinizi ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; geçmişte yarım kalmış bir aşk ilişkinizin geri dönüşü olabileceği gibi mevcut ilişkinizde sorunlar da yaşayabilirsiniz. Partnerinizle olan iletişiminize, sözlerinize ve mesajlarınıza ekstra önem göstermelisiniz. Çocuk sahibi olan yükselen Boğalar çocuklarına karşı her zamankinden daha az tahammül gösterebilirler.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; kendinizi içe dönük, geçmişe takılı kalmış şekilde, devamlı aynı olayları düşünür şekilde bulabilirsiniz. Retro zamanı daha çok evde kalmayı tercih edeceğiniz bir dönem olabilir. Evin içinde yapılan konuşmalarda, aile büyüklerinizle olan iletişiminizde dikkatli olmanızı, ev değişikliği, ev alımı, evde dekorasyon gibi planlarınız varsa retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; retrodan iletişim anlamında en fazla etkilenecek olan burçlardan biri siz olacaksınız. Diğer kişilerle olan tüm iletişiminiz, eğitim hayatınız, kardeşlerinizle, yakın akrabalarınızla ve komşularınızla olan ilişkinizde bir takım sorunlar ve iletişim problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Yeni eğitime başlamamanızı, kısa seyahatlerinizde ve trafikte dikkatli olmanızı ve bu dönemde araba almayı düşünüyorsanız bir süre beklemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde retro sonunda aldığınız arabanın indirime girdiğini, yüksek fiyatla aldığınızı veya arabanın size sorunlar çıkardığını görebilirsiniz.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; parasal kaynaklarınızda daralma, mevcut alacaklarınızı tahsil edememe, ani para kayıpları gibi olaylar yaşayabilirsiniz, bu konularda dikkatli olmanızı, çok güvenmedikçe kimseye borç vermemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yatırım amaçlı yapacağınız ev-arsa-araba gibi alımlarınız varsa retro sonunu beklemeniz daha iyi olacaktır, sonradan sizi üzecek yatırımlarla karşılaşmanız mümkün olabilir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; Merkür sizin burcunuzda geri gideceği için en çok etkilenecek burçların başında geliyorsunuz. Retro döneminde kendinizi tam ifade edemediğinizi, çevrenizle olan iletişiminizde sorunlar olduğunu düşünebilirsiniz. Eşiniz, ortağınız, patronunuz, aile büyükleriniz, partneriniz, çocuğunuz size her zamankinden daha problematik gelebilir, kendinizi iyiden iyiye tahammülsüz hissedebilirsiniz. Sürecin geçici olduğunu unutmayın. Bu dönemde genel olarak yeni işlerinize başlangıç vermemenizi, iş değiştirmemenizi, yeni ortaklıklara girmemenizi, evlenmemenizi, bilgisayarlarınızda yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; depresif hissedip kendinizi insanlardan çekmek, izole olmak isteyebilirsiniz, arkanızdan yapılan konuşmalar, gizli düşmanlıklar canınızı sıkabilir. Geçmiş konuları gözden geçirebilir, kendinizi ruhsal açıdan şifalandırmak isteyebilirsiniz. Bu dönemde kendinize birkaç gün de olsa sadece kendi başınıza kalacağınız zaman aralıkları bırakın, yalnız olmak, hayal gücünüzü çalıştırmak, sanatla ilgilenmek, yaratıcılığınızı kullanarak üretime geçmek size çok iyi gelecektir.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; arkadaşlarınızla anlaşmazlıklar, iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Geleceğe yönelik koyduğunuz hedeflerin tıkandığını, ilerlemediğini hissedebilir, kariyer gelirinizin size yetersiz geldiğiniz düşünebilir, kendinizi arkadaşlık ilişkilerinizden ve grupsal çalışmalardan çekmek isteyebilirsiniz. Daha önce hayatınızdan çıkmış, problem yaşadığınız arkadaşlarınızla da görüşme ve bir araya gelme imkanınız olabilir.

YAY VE YÜKSELEN YAY:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; kariyer hayatınızda, patronlarınız, aile büyükleriniz ve hayatınızda otorite figürü olarak gördüğünüz insanlarla olan ilişkilerinizde iletişim sorunları yaşayabilir, kendinizi iş ortamlarında tam ifade edemediğinizi, işlerinizin tıkandığını, ilerlemediğini düşünebilirsiniz. İş değiştirmek isteyen Yaylara retro sonunu beklemelerini, bu dönemde kariyerleri adına yeni beliren radikal kararlar almamalarını tavsiye ederim.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; yükseköğrenim ve eğitim hayatı devam eden yükselen Oğlaklar, retro zamanı bu alanlarda bir takım problemlerle karşılaşabilirler, vermeleri gereken proje ve tezlerin istedikleri gibi sonuçlanmaması, yurtdışı bağlantılı iş ve seyahatlerde, varsa hukuksal davalarınızda, insanların sizinle olan iletişimlerinde bir takım sorunlarla karşılaşmanız mümkün olabilir. Seyahat planlarınızı iyi yapmanızı, tüm evraklarını ve bavullarınızı kontrol etmenizi ve evlilik planınız varsa retro sonunu beklemenizi tavsiye ederim.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; ortaklaşa gelirleriniz, evlilik ve eşten gelen parasal kaynaklar konusunda zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Kredi, burs, nafaka gibi konuları olan yükselen Kovaların retro sonunu beklemelerini tavsiye ederim. Aksi takdirde kredilerde yüksek faiz, nafaka davalarının olumsuz sonuçlanması gibi durumlar olabilir. Şu dönemde gelecek parasal kaynaklarda gecikmeler, kayıplar, kesintiler yaşamanız olası. Çok güvenmedikçe kimseye borç vermemenizi tavsiye ederim. Eskiden gelen, çözülmemiş miras davalarınız varsa retro zamanı sonuca ulaşabilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK:
Durak günlerle birlikte 27 Ağustos 2016-25 Eylül 2016 arası; evlilik, ciddi ilişkiniz, ortaklığınız, yakın dostlarınız, davalarınız alanında zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte geçmişte kalan ama bitmeyen bir ilişkiniz yeniden gündeminize de gelebilir. Retro zamanı eşinizle veya partnerinizle olan iletişimize ekstra özen göstermeniz ilişkinizin zarar görmemesi için iyi olacaktır. Ayrıca evlenmeyi, yeni bir dava açmayı, herhangi bir iş kolunda ortaklık kurmayı düşünüyorsanız retro zamanı uygun bir dönem olmayacaktır.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY
Astroloji Danışmanı ve Eğitmeni