Tutulmalar evrensel olaylardır ve astrolojik doğum haritalarımızda aldığımız etkilere göre bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi açarlar.

Ay Tutulmalarının kaotik yönü güçlüdür ve hayatımızdaki etkisi agresiflikten veya duygusal gel-gitlerden meydana gelir. Güneş Tutulmalarının ise nispeten daha pozitif olduğuna ve hayrımıza sonuçlar getirdiğine inanılır. Tutulmaların kısa dönem etkisi +/-1 ay iken, genele taşan etkisi yaklaşık +/-6 aya kadar sürmektedir.

Tutulmalar hayatımıza yeni yol ayrımları, yeni kararlar getirdiği gibi bir önceki dönemi kapatıp önümüzde yeni bir dönem açarlar. Dünya üzerinde de çok önemli olaylar ve değişiklikler yaratırlar. Bu nedenle hem bireysel olarak hem de ülkeler bazında getirdiği etkiler açısından önemlidirler.

Tutulmalar sonucunda her birimizin haritalarımıza göre farklı farklı alanlarda etkiler aldığımızı söyleyebilirim. Kimimiz farkındalığımız yüksek ise bunun zaten bilincindeyiz ve olayları zaten yaşamaya başladığımızı gözlüyoruz. Kimimiz de ileride, geri dönüp bu günlerimizi düşündüğümüzde gerçekten de önemli olaylardan geçtiğimizi fark edeceğiz.

Her tutulma gerçekleştiği burcun temasına göre olayları hayatımıza sokmaktadır. Başak burcundaki bu tutulma zamanı iletişim, söz-laf, mesajlar, bulaşıcı hastalıklar, çalışma hayatı ve sağlık konuları, devlet görevlileri/sağlık ekipleri, kolluk güçleri, memur kesimi, öğretmenler, öğrenciler gibi kesimle ilgili kişi ve konular gündemimizde olacaktır. Eylül ayında 2 kere Başak burcunda gerçekleşecek tutulmalarla birlikte dünya üzerinde salgın hastalık, bakteri ve mikrop yayılımı, böcek istilaları gibi haberlerin gündeme gelebileceğini düşünüyorum açıkçası.

Gelelim burçlar üzerindeki etkilerine;

YÜKSELEN KOÇ:

İş arayan Koçlar uzun zamandır aradıkları işe kavuşabilir, iş değişikliği yapabilirler veya olumsuz etkilenecek olanlar mevcut işinden ayrılmak zorunda kalabilirler. Her şekilde sorumluluklarınız artıyor. Aynı şekilde bir sağlık konusu da gündeminizde olabilir, o nedenle sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeniz önemli olacaktır.

YÜKSELEN BOĞA:

Yeni bir ilişkiye başlayabilir, eğlence ortamlarında daha fazla zaman geçirebilirsiniz, hobi, spor veya sanatın dallarıyla meşgul olabilirsiniz. Olumsuz etkilenecek olanlar ilişkilerini bitirmek zorunda kalabilirler. İlave etki olarak çocuk sahibi olan yükselen Boğalar çocuklarına bağlı gelişmeler yaşayabilirler veya çocuğu olmayanlar ailede yeni bir üyenin gelişinin sevinçli haberini alabilirler.

YÜKSELEN İKİZLER:

Daha çok evde ailenizle zaman geçirmek isteyebilir, aile büyüklerinize daha fazla vakit ayırmak durumda kalabilirsiniz. Aynı zamanda bu tutulma size ev değiştirme veya evde yapacağınız değişiklikler konusunda da yeni enerjiler verebilir, ailenizle ilgili hamilelik haberi alabilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ:

Yeni seyahat planları yapabilir, yeni bir eğitim veya ticarete başlayabilirsiniz. İlaveten kardeşleriniz, yakın akrabalarınız, komşularınız veya yakın çevrenizdeki insanlarla ilgili olaylar gündeminize girebilir, onlarla daha fazla zaman geçirmek durumunda kalabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN:

Yeni parasal imkanlarla karşılaşabilir, gelirlerinizi artırabilir, yatırım amaçlı ev veya arsa alım kararı verebilirsiniz. Fakat tutulmadan bireysel olarak olumsuz etkilenecek yükselen Aslanların para kayıplarına uğrayabileceklerini veya yatırımlarıyla ilgili sıkıntılar yaşayabileceklerini de söylemek zorundayım.

YÜKSELEN BAŞAK:

Eski bir dönemin kapandığını, önünüzde yeni bir dönem açıldığını görebilirsiniz. Tutulma burcunuzda gerçekleşecek. Çevremizdeki yükselen Başakların bu dönemde kendilerinden daha çok bahsettirdiklerini, daha ön planda olduklarını, yeni ilişkiler, iş ve diğer konularda daha fazla atılım yaptıklarını veya hayatlarında önemli yol ayrımlarına geldiklerini, onlar için bir dönemin tamamen kapandığını görebiliriz.

YÜKSELEN TERAZİ:

Bu tutulma sizin için çok kolay etkiler getirmeyecektir. Çevrenizden izole olmak isteyebilir, sosyal çevrelerden kendinizi uzak tutabilirsiniz. Bu süreçte insanların arkanızdan gizli düşmanlık yaptığını görmek sizi üzebilir. Fakat unutmayın sürecin sonunda güçlenerek çıkacak ve ruhsal şifalanma yaşayacaksınız. Yaratıcılığınızın ve manevi duygularınızın artacağı zamanlarda olacaksınız.

YÜKSELEN AKREP:

Kariyer gelirlerinizde artış yaşayabilir, hayatınıza yeni bir hobi veya arkadaş katabilirsiniz. Fakat olumsuz etkilenenlerin bu alanlarda sorunlarla karşılaşabileceğini de söylemek zorundayım, bu durumda para kaybı veya arkadaş çevrenizden yana sorunlar yaşayabilirsiniz. Sizi sosyal ortamlarda grup çalışmaları veya ekip çalışmaları yaparken görebiliriz. Ayrıca internet-blog-web sitesi gibi kitle iletişim araçlarını daha fazla kullanabilir, geleceğinizi ve uzun soluklu hedeflerinizi daha net belirlediğinizi gözleyebilirsiniz.

YÜKSELEN YAY:

Çalışıyorsanız kariyer hayatınızla ilgili konular gündeminizde olacaktır, toplumda kendinizi daha çok ön plana çıkarabilir veya tutulmadan bireysel olarak olumsuz etkileniyorsanız prestij kaybına uğrayabilirsiniz. Aile büyüklerinizle olan ilişkileriniz gündeminizde olacaktır. İlaveten bu dönemde evliliği sorunlu giden yükselen Yay’ların evliliklerini sonlandırma kararı aldıklarını görebiliriz.

YÜKSELEN OĞLAK:

Bu dönemde ilişkinizi veya ortaklığınızı bir imza ile resmileştirmek isteyebilir, şehrinize sınır olmayan uzak bir yere taşınma kararı alabilir, yeni bir eğitim veya yükseköğrenime başlayabilirsiniz. Evlilik veya ilişkisinde sorun yaşayan yükselen Oğlaklar ise partnerle olan iletişiminde bitişler yaşarken, bir dönemin kapanıp yeni bir dönemin açıldığını görebilirler.

YÜKSELEN KOVA:

Kendinizi zor bir süreçte hissedebilirsiniz, insanlara karşı kendinizi çok açmamayı tercih edebilir, hayatın bu sürecinde gizli hareket etmek isteyebilirsiniz. Hem kendi parasal kaynaklarınız, hem de eşinizin/ortağınızın gelirlerinden yana bir takım gelişmeler gündeminize gelebilir.

YÜKSELEN BALIK:

Sosyalliğiniz artacak. Yeni bir ilişkiye başlayabilir, evlilik kararı alabilir, mevcut ilişkinizi ciddileştirmek isteyebilirsiniz. Sorunlu ilişkisi olanların ise ilişkisini sonlandırmak üzere olaylar yaşadıklarını görebiliriz. Aynı şekilde çalışan yükselen Balıkların varsa ortaklık kararlarını sonuçlandırmalarını ve ev değişikliği yapmak isteyenlerin yeni bir eve geçtiklerini görebiliriz.

Herkese çok güzel tutulma etkileri dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY