Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre, bugün saat 22.05’te Balık burcunda Ay tutulması yaşayacağız. Tutulmalar hayatımıza yeni yol ayrımları, yeni kararlar getirdiği gibi bir önceki dönemi kapatıp önümüzde yeni bir dönem açarlar. Dünya üzerinde de çok önemli olaylar ve değişiklikler yaratırlar. Bu nedenle hem bireysel olarak hem de ülkeler bazında getirdiği etkiler açısından önemlidirler. Ay Tutulmalarının kaotik yönü güçlüdür ve hayatımızdaki etkisi agresiflikten veya duygusal gel-gitlerden meydana gelir.

Tutulmalar sonucunda her birimizin haritalarımıza göre farklı farklı alanlarda etkiler aldığımızı söyleyebilirim. Kimimiz farkındalığımız yüksek ise bunun zaten bilincindeyiz ve olayları zaten yaşamaya başladığımızı gözlüyoruz. Kimimiz de ileride, geri dönüp bu günlerimizi düşündüğümüzde gerçekten de önemli olaylardan geçtiğimizi fark edeceğiz.

Her tutulma gerçekleştiği burcun temasına göre olayları hayatımıza sokmaktadır. Balık burcu doğum haritasında 12 burcun en sonudur, tüm burçlar bitmiş, dünyevi işlerden geçilmiş, en sonunda Balık burcuna, kolektif bilince, fedakarlığa, buğulu bakışlara, kurban psikolojisine varacak kadar olan evrensel sevgiye, hayal gücüne ve rüyalara, ruhani ve manevi konulara gelinmiştir. Bu tutulma zamanı da artık nereye kadar kendimizi feda ettiğimizi, kendimizi başkaları için neden kurban ettiğimizi sorgulayacağız.

Tutulmanın özellikleri;

  • Tutulma anında yükselende İkizler burcunu görüyoruz. Bu dönemde iletişim, mesajlar, konuşmalar, kardeşler ve yakın akrabalar, çalışma hayatımız, aşk hayatımız ve çocuklarımızla olan ilişkilerimiz ve onların eğitim hayatları bizim için önemli olacak. Yükselen yöneticisi Merkür’ün Retro harekette olması nedeniyle tüm bu konu ve kişilerle ilgili geriye dönüş enerjisinde olabileceğimizi veya geçmişte bıraktığımız kişilerin bize ulaşma çabaları olduğuna tanık olabiliriz.
  • Tutulma haritanın 5-11 aksında gerçekleşecek, demek ki bu dönemde gelecek planlarımız, kariyer gelirlerimiz, aşk hayatımız, çocuklarımızla olan ilişkilerimiz, grupsal ve akademik çalışmalarımız ve sosyalliğimiz bizim için önemli olacak.
  • Tutulma başlıkta da belirttiğim gibi Chiron kavuşumlu gerçekleşiyor. Bugünlerde kendimizde gördüğümüz eksiklikleri, yaraları, başkalarının sahip olduğu ama bizim olamadığımız eksikleri düşünüp irdeleyeceğiz. Yapmamız gereken; kıskançlık enerjisine girmek yerine kendimizdeki eksikleri kabul edip , yaralarımızı sarma yoluna gitmek, kişisel gelişimimize yatırım yapmaktır.
  • Tutulmaya eşlik eden ve 4.evden gelip 5.eve yerleşen Güneş, 7.evdeki Mars ve tutulma ile keskin t-kare açı kalıbında bulunuyor. Evdeki tartışmalara, evliliklerdeki çatışmalara, arkadaşlarla&çocuklarımızla&partnerle aramızda gerçekleşebilecek sorunlara, keskin ve radikal kararlarla gelebilecek ev değişikliklerine&taşınmalara, aile büyükleriyle yapılabilecek münakaşalara hazırlıklı olmalıyız. Bu dönemde insanlar her zamankinden daha sivri dilli konuşabilirler.
  • İlaveten aile büyüklerimiz, kariyer hayatımız ve evliliklerin sonu kanalıyla gelebilecek çözülmeler, psikolojik sorunlar ve kayıplara da açık olacağız. Kendimizi fazlasıyla irdelediğimiz günlerdeyiz.
  • Mars’ın Uranüs ve Venüs ile olan uyumlu açıları nedeniyle bu dönemde ani, düşünmeden başlanacak, cinsel ve tutku yönü güçlü ilişkilere açık olacağız. Fakat Merkür’ün Retro olduğunu, bu dönemde yeni başlanan ilişkilerin bitmeye aday olduğunu unutmamalıyız.
  • Ani para kayıplarına karşı da temkinli olmalıyız. Bu dönemde harcamalar fazlaca artacağı gibi, para geldiği hızla da gidecektir.
  • Tutulmanın arap noktalarından Ölüm Noktası Neptün ile kavuşumda. Dünya üzerinde denizlerden veya gazlardan, uyuşturucudan, ilaçlar ve bağımlılık geliştirilen maddelerden, alkolden, deniz kazalarından, gemi batıklarından, seller ve tsunamiden, depremden, gaz kaçaklarından oluşabilecek olaylara tanık olabiliriz. Neptün aynı zamanda Güney ay düğümü ile kavuşumda, ayrıca Jüpiter ışığını Scheat yıldızına yansıtmakta. Bu paragrafta belirttiğim tehlikelerden toplu ölüm riski olduğunu da belirtmeliyim. Ülkemiz açısından düşünürsek Batı&Kuzey Batı Karadeniz ile Kuzey&Kuzeydoğu Akdeniz sularının ve civar bölgelerin tehlike içerdiğini söylemeliyim.
  • Tutulma haritası ani şekilde gelişecek bir sanatçının kaybına da işaret etmektedir ki bu sabah üzülerek, değerli sanatçımız Tarık Akan’ın vefatını öğrendik. Kendisine rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
  • Harita aynı zamanda siyasetçiler, avukatlar, estetisyenler, danışmanlar, gazeteciler, sporcular, öğretmenler, iletişimciler, hakim ve savcılar açısından da riskli günlerden geçtiğimizi, mecliste yaşanabilecek tartışmalara açık olduğumuzu göstermektedir.

Gelelim burçlar üzerindeki etkilerine;

YÜKSELEN KOÇ: Tutulma zamanı sosyal çevrenizden ayrı zamanlar geçirmek isteyeceğiniz bir dönem olabilir. Psikolojik korkularınız, yalnız kalma isteğiniz, belki arkanızdan konuşan insanların varlığını öğrenmek sizi üzse de sonunda kendi yaralarınızı onaracağınız günlerde olacaksınız.

YÜKSELEN BOĞA: Tutulma zamanı gelecek hedeflerinizi planlamak, kariyerden gelecek gelirlerinizi düzenlemek, belki artış sağlamak, yeni grupların içinde bulunacağınız etkiler alacaksınız. Bu dönemde internet-blog-web sitesi gibi kitle iletişim araçlarını daha fazla kullandığınızı, bu yollarla gelebilecek aşk ve ilişkilere açık olduğunuzu görebilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Tutulma zamanı kariyer hayatınızla ilgili etkiler alacaksınız. Yükselişinizi destekleyecek, sizi toplumda bir adım öne çıkaracak imkanlarla karşılaşabileceğiniz gibi ters etki alan yükselen İkizler burçları kariyer kaybına uğrayabilirler.

YÜKSELEN YENGEÇ: İnançlarınızı güçlendireceğiniz, kişisel gelişim anlamında kendinize yatırım yapacağınız, uzun seyahatler veya yurt dışı bağlantılı işlerin gündeminizde olacağı bir tutulma yaşayacaksınız. Bu tutulma özel ve iş ilişkilerinizi ciddileştirerek, sizi imza altına alma enerjisini de taşıyabilir.

YÜKSELEN ASLAN: Tutulma zamanı gizlilik enerjisine girerek, olaylar ve kişiler üzerinde gözlemci kalmayı tercih edebilirsiniz. Gelirler, nafaka, borç, krediler gibi finansal konularda yeni gelişmeler gündeminize gelebilir.

YÜKSELEN BAŞAK: Tutulma zamanı aşk ilişkileri, ortaklıklar gibi sosyalliğinizi etkileyecek gelişmeler yaşarken, aynı zamanda açık düşmanlıklara maruz kalıp, mahkemeler ve davalarla da ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Tutulma zamanı çalışma hayatına yönelik enerjiler alacaksınız. Yeni bir işe başlayabilir veya sonlanması gereken bir işteyseniz işten ayrılma kararı alabilirsiniz. Sağlık konularınızı ihmal etmemeniz gerektiğini de söylemek isterim.

YÜKSELEN AKREP: Aşk ilişkilerinizin gündemde olacağı, anne-baba olan yükselen Akreplerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirecekleri, bebek sahibi olmak isteyenlerin de bu alanda enerjiler alacağı bir tutulma olacak.

YÜKSELEN YAY: Eviniz, aileniz, aile büyüklerinizle ilgili etkiler alacağınız, bir miktar geri planda kalarak, kabuğunuza çekilmek isteyeceğiniz bir tutulma olacak. Ev değişikliğiniz, evinizle ilgili yapacağınız değişiklikler veya çocuk sahibi olmak istiyorsanız hamilelikle ilgili haberler gündeminize gelebilir.

YÜKSELEN OĞLAK: Kısa seyahatler veya yeni bir eğitim programı gündeminize gelebilir. Ayrıca duygularınızı kaleme almak için de güzel etkiler alacaksınız.

YÜKSELEN KOVA: Yeni parasal imkanlar gündeminize gelebilir, gelirleriniz ve yatırımlarınız alanında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK: Hayatınızda bir dönemin kapanıp, yeni bir dönemin açıldığını görebilirsiniz. Hayatınızın birçok farklı alanında yeni gelişmeler, başlangıç veya sonlanmalar yaşanabilir. Bu dönemde Balıkların özellikle ev ve yerleşim, aile konularında yeni kararlar verip kendilerine yeni yollar çizdiklerine tanık olacağız.

Herkese çok güzel tutulma etkileri dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY

Astroloji Danışmanı ve Eğitmeni

*NOT: Bu etkilerin genel olduğunu, bireysel olarak alacağımız etkiler ve öngörüler için yılda en az 1 kere, idealinde 2 kere danışmanlık almamız gerektiğini unutmamalıyız.