Mars gezegeni bugün Oğlak burcuna geçiş yaptı ve 9 Kasım’a kadar bu burçta kalacak.

Mars gezegeni bizim eril tarafımızdır, konsantrasyon gücümüz, mücadeleci ve savaşçı yönümüz, hayatta aldığımız risklerdir, haritamızdaki konularına göre enerjimizi en çok hangi alanlara aktardığımızı, bununla birlikte hangi alanlarda çatışmalar ve zorlanmalar yaşadığımızı anlatır.

Oğlak burcu için ise kariyer hayatı ve toplumda elde edeceği statü, prestij çok önemlidir. İşlerinde riski sevmez, ayağını yorganına göre uzatır, her şeyi hesaplar, işi şansa bırakmak ona göre değildir.

Bu dönemde kariyer anlamında savaşçı, hırslı ve sabırlı olacağız, kafamıza koyduğumuzu elde etmek isteyeceğiz. Planlı, programlı hareket edeceğiz, geleceği kurgulamak, bu anlamda mücadeleci olmak bizim için zor olmayacak.

Ani gelişen, düşünmeden hareket etmemizi gerektiren işlerde huzursuz olacağız, o tarz işlere girmeyeceğiz, hayatın her alanında sistematik ilerlemek isteyeceğiz.

Duygulardan önce kendimizi somut güvence altına girmek isteyeceğiz, görünüşümüz dışardan soğuk ve katı olarak algılanabilir, insanlar duygularımızı yeterince ifade etmediğimizi düşünecekler.

Yazılarımda İngilizce kelimeler kullanmayı hiç sevmem ama tam anlamıyla “cool” bir izlenim vereceğiz dışarıya, havalı, müdanasız, hafif burnu büyük…

Aile hayatımızdan önce kariyer yaşantımızı yoluna koymayı, toplumda statü sahibi olmayı isteyeceğiz.

Sağlık açısından tüm iskelet yapısı ve kemikler, saç, tırnaklar, dişlerde sorunlar yaşayabiliriz. Bu konularda cerrahi operasyonlar yaşanabilir.

TÜRKİYE AÇISINDAN İSE; 8 Ekim, 15 Ekim, 20 Ekim, 1 Kasım civarı ve +/-10 günü kapsayan günlerde riskli görünümler alacağız. Bu dönemler için;

Maalesef deprem riski veya maden kazaları, göçük tehlikeleri, yer altı kaynaklarıyla ilgili riskler görünmekte.

Onun dışında ülkenin savunma teşkilatı, askeriye, kollu kuvvetler, polis teşkilatı hareketlenebilir.

Sınırlarda hareketlilik, ülke topraklarını savunmada savaş veya müdafaa ihtimali, komşu ülkelerle restleşmeler ve soğuk veya savaş ihtimali yaşanabilir.

Ülke sınırlarını ilgilendiren konularda; gizli, sansürlenmiş, kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmalar ve bilgiler basına sızabilir.

Toplumda öne çıkmış kişilerde, ülke yöneticilerinde, siyasetçilerde, gazetecilerde, avukatlarda, sanatçılarda hapis veya gözaltı kararları gündeme gelebilir.

FETÖ operasyonu kapsamında, 1 Kasım +/-10 günlük süreçte, F.Gülen’in ülkeye iadesi gerçekleşebilir, bu olay sonrasında halkın moral motivasyonunda artış görülebilir.

Sağlık teşkilatında baştan sona yenilenme, yeni düzenlemeler gündeme gelebilir.

Mars Oğlak sürecinin ülkemize ve bizlere güzellikler getirmesini dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY

Astroloji Danışmanı ve Eğitmeni