Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 16 Ekim 2016, saat 07.23’te Koç burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay’ın Koç/Terazi burçlarında ve ilişkileri anlatan 1/7 aksında gerçekleşiyor olması, ilaveten yükselende Terazi burcunun olması ilişkilere çokça vurgu yapıyor.

En genel bilgiyle dolunayların bugüne kadar görmemiz gereken ama göremediğimiz bazı olayları gözümüzün önüne serdiğini ve sonlanması gereken konularda bitişler getirdiğini daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Dolunay zamanı verilen tepkiler oldukça güdüseldir, fazla düşünülmeden yapılan hareketlerde bulunmamıza neden olur. Bu hafta bu etkiyi 2 katı fazla hissedeceğiz çünkü dolunayın hemen yanında asi gezegen Uranüs bulunuyor.

Bu ne demek? Özellikle 16 Ekim +/-3 günlük bir zaman diliminde hepimiz çok fazla bireysel ve bencil davranmaya başlayacağız. En pamuk olanlarımızın bile empati yapması zorlaşacak.

Herkeste sinir kat sayısı yükselecek, iletişim sertleşecek, kılıçlar çekilecek. Bu hafta kendinizi fazlaca “ben şimdi ne dedim de böyle oldu?” diye düşünürken bulabilirsiniz.

Uranüs beklenmeyeni beklemektir. Bu dolunayda çok emin olduğunuz şeylerin bile değiştiğine veya hiç beklemediğiniz, hiç ihtimal vermediğiniz olayların olduğuna tanık olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki iyinin de kötünün de devamlılığının gelmesi zorlaşacaktır. O yüzden ne çok erken sevinin, ne çok erken üzülün, şartlar eninde sonunda değişecektir.

Bu dönemde verilen kararlar ve uygulamaların devamlılığı ve istikrarı olmayacaktır. İlişkiler yap-boz tahtasına dönebilir ve sırf bu yüzden işin tadı kaçabilir. O nedenle karşınızdaki kişiden eminseniz şartları zorlamayın derim.

Uranüs etkisi nedeniyle duygularımız ve hareketlerimiz dalgalanmalı, şartlar değişken olacak. Ciddi kararları almak için uygun bir zamanda değiliz. Uranüs nedeniyle dolunaydan sonra şartların birden bire değiştiğini, olayların tepetaklak geldiğini görebiliriz.

İlişkilerde fazlaca özgür kalma isteği ve aldatmalar görülebilir. Bu dönemde ilişkileri dar boğazdan geçen çiftlerin ani tepki vermeden, sakin kalmayı tercih etmeleri gerekiyor.

İletişimde ani parlamayı, sinirli ve fevri konuşmaları ve yazışmaları anlatan Merkür-Mars karesinden yeni çıkmış olacağız fakat etkileri hala orb dahilinde olacak. Dolayısıyla dolunay zamanı iletişimin de sertleşeceğini söyleyebiliriz.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY

NOT: 7 Nisan 2016 tarihinde, Koç burcunda bir yeniay yaşamıştık ve o yeniay da Uranüsyen idi. Ani olayları ve ilişkileri hayatımıza çekmiştik. Yalnız dönemde Satürn de işin içindeydi ve yaşadıklarımızın hayatımızdan uzun süre kalacağını söylemiştim. Şimdii, Nisan ayına bir geri dönün. O dönemde yeni bir ilişkiniz veya ortaklığınız başladıysa, bu haftaki dolunay zamanı onlarla ilgili çalkalanmalar yaşayabilirsiniz. Unutmayın ki ilişkiniz bu hafta bitme enerjisine girse bile, tohumları attığımız zamanki süreklilik enerjisi yeniden etkin olacak ve kısa bir zaman sonra partnerle bir araya gelme ihtimaliniz gerçekleşecektir.