Güneş-Neptün karesi 1 Aralık 2016’da keskinleşecek ama etkilerini hissetmeye başladık. 1 Aralık ve +/- 1 haftalık süreçte;

Kendimizi belirsiz, ismini tam koyamadığımız, tanımlayamadığımız olayların içinde bulabiliriz. Hayal kırıklıklarına açık olduğumuz bir zaman dilimindeyiz.

* Boşlukta asılı kalmış duygusuyla birlikte hiçbir yere konamadığımız, zihnimizi toplayamadığımız, harekete geçemediğimiz günlerdeyiz.

* İlişkilerde olaylar çarpıtılabilir, gerçeği yansıtmayan suni tavırlar ve yalan beyanlar görülebilir.

Tembellik ve gerçeklerden kaçma isteği hissedebiliriz. 

* Bize aktarılan olaylar veya bizim gördüklerimiz net olmayabilir.

* İlaveten kariyer hayatımızda zorlanmalı durumlar, hayal kırıklıkları yaşanabilirken, sağlık konusunda teşhis konması zor olan rahatsızlıklar gündeme gelebilir.

Mevcut şartları kavrayamama, tembellik enerjisi, ilişkilerde kurban enerjisine girip kendini feda etme, gündelik hayattan koparak farklı bir boyuta geçmemiz nedeniyle sorunlar, zihnimizde puslanmalar ve konsantrasyon problemi yaşanabilir.

Bu süreçte net kararlar alınmasını tavsiye etmiyorum. Zira açı geçtikten sonra düşündüğümüz konuların aslında farklı olduğunu anlayıp hayal kırıklıkları ve pişmanlıklar yaşayabiliriz.

Alkol, ilaç vbg. bağımlılık geliştirilen maddelerdeki kullanım artabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Ülke açısından ise;

Deprem, gaz ve sise bağlı tehlikeler, deniz&hava taşımacılığında sorunlar ve kazaları tetikleyebilecek bir görünümdür.

Siyasetçileri, avukatları, yargıçları, hakimleri ve baroyu, sanatçıları, iletişimcileri, basın yayın kuruluşlarını, kişisel gelişimcileri, gazetecileri ve öğretmenleri, dini oluşumları ve cemaat liderlerini hassas etkiler bekliyor. Bu alanlardaki kişilerin skandal ve komplo haberleri gündeme gelebilir. Kurban gitme durumunda kalabilirler, yeniden gözaltı ve hapis kararları çıkabilir.

Yer altı kaynakları, ülke sınırları ve toprakları, madenler ve göçükler risk altında olabilir. Gaza bağlı tehlikeler oluşabilir.

Ekonomi ve para politikası zarar görebilir, gelir-gider dengesizliği nedeniyle dış borçlanma gündeme gelebilir.

Askeriyeyle ilgili konularda, ülkenin dış ilişkiler politikasında ve deniz&hava taşımacılığında muğlak ve yanlış kararlar alınabilir. Bu alanlarda ülke zarar görme noktasına gelebilir.

Değerli sanatçımız Erdal Tosun’un trafik kazasında vefat ettiğini üzülerek öğrendim. Güneş-Neptün karesiyle gelen ölüm haberi akla kendisinin veya karşı tarafın direksiyon başına uykulu veya alkollü çıkmış olabileceğini düşündürüyor. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…

Herkese iyi günler dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY