Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 12.1.2017(perşembe), saat 14.34’te Yengeç burcunda zorlu etkiler getiren bir dolunay gerçekleşecek.

Yengeç burcu genel anlamda; ev, aile, aile fertleri ve aile büyüklerimiz, yurt, yerleşim, geçmiş travmalar, genetik hastalıklar, psikolojik dünyamız, kimselere göstermeden kendi mahremimizde yaşadığımız alanla ilgilidir. Dolunay zamanı bu konu ve kişilerle olan gündemimiz yoğun olurken çeşitli alanlarda sonlanmalara gidebiliriz. Kendi kabuğumuza çekilip, insanlardan uzaklaşmak isteyebiliriz. Dışarda zaman geçirmektense, evde ailemiz ve sevdiklerimizle olmak isteriz.

Haritanın yükseleninde İkizler burcunu görüyoruz. Yazışmalar, konuşmalar, mesajlar, imzalar, kardeşlerimizle olan ilişkilerimiz, eğitim işlerimiz ve okumalarımızla ilgili olaylar önümüze gelebilir ve iletişim konusunda güdüsel ve anlık tavırlar içine girebiliriz.

Pluto’nun dolunaya eşlik etmesi, bugün gerçekleşen Güneş-Uranüs karesi ama daha da önemlisi öncü burçlardaki zorlayıcı açı kalıbı, Venüs-Neptün kavuşumu, Merkür’ün son derecedeki yerleşimi; ilişkilerde zorlanmalara, bitişlere, hayal kırıklıklarına, dağılmalara ve kararsızlıklara, uyku sorunlarına, sezgilerle hareket etmeye, psikolojik anlamda sıkıntılara, iletişim sorunlarına, ani gelişen tavırlara ve krizlere, bir anda değişen şartlara işaret ederken, sakin kalmamız ve sağduyulu davranmamız gerektiğini salık veriyor.

TÜRKİYE AÇISINDAN incelersek; dolunay ülke haritasında önemli bir açı kalıbı oluşturacak, dolayısıyla önemli ve ön plana çıkan olaylar gündeme gelebilir. Açık düşmanlıklara, ülke topraklarını ve sınırlarımızı bekleyen risklere, deprem ve toprak kaymalarına, maden ve göçüklerle ilgili tehlikelere, öne çıkan kişilerin yargılama ve gözaltı süreçlerinin devam etmesine açık olurken ülke prestijini sarsacak, yaralayıcı gelişmeler yaşanabilir. Ulaşım sisteminde meydana gelecek sorunlar nedeniyle kazalara açık hale gelinebilir. Siyasetten özellikle kadın figürler, yazarlar, gazeteciler, hakim ve savcılar, avukatlar, öğrenci ve öğretmenler, yöneticiler, sanatçılarla ilgili gözaltı ve yargı süreçlerine, hayati riske dair haberler alabiliriz. Dolunay zamanı kapalı kapılar ardında yapılan gizli anlaşmalar ve sansürlenmiş bilgi açığa çıkabilir. Ülkeyi ilgilendiren, bugüne kadar dillendirilmemiş haberler daha cesurca konuşulabilir.

Gelelim dolunayın burçlara olan kısa etkilerine;

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ: Psikolojik dünyanız, korkularınız artabilir. Evde olduğunuz, yalnız zamanlarda depresif etkiler alırken çalışıyorsanız kariyer hayatınıza, patronunuzla olan ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Burcunuzdaki Uranüs’ün dolunaya gönderdiği sert açı, bugünlerde ani değişimlere, beklenmedik gelişmelere açık olabileceğinizi, aile büyüklerinizle olan ilişkilerinizde özenli olmanız gerektiğini söylüyor.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: İnsanlarla olan iletişiminizde gergin ve sinirli etkiler taşıyabilir, tahammülsüz tavırlara girebilirsiniz. İlişkisi olan yükselen Boğalar, yazışma ve konuşmalarla ilişkilerini sonlandırma kararı alabilirler. Zihin dünyanız çok yoğun çalışıyor. Kısa seyahatler gündeminize gelebilirken, yolda geçireceğiniz zamanlara dikkat etmelisiniz.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Parasal olaylarla ilgili gelişmeler yaşayacağınız bir süreçtesiniz. Bugünlerde sabit geliriniz size yetersiz gelirken, ev veya aileden gelecek maddi konular gündeminize girebilir. Borç ve alacak dengenizi kurmakta zorlanabileceğiniz bugünlerde riskli harcamalardan kaçınmalı, şartlardan emin olmadıkça borç verme/kredi alma konularında adım atmamalısınız.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: Dolunay burcunuzda gerçekleşeceği için önemli etkiler alacağınız günlerde olacaksınız. Genel anlamda çatışma ve içten patlamalı öfkelerin öne çıkacağı dolunay zamanı ev hayatınıza ve aile büyüklerinizle ilgili diyaloglarınıza, ilişkinize bağlı yaptığınız yazışmalara ve kararlara dikkat etmelisiniz. Hayatın çeşitli alanlarında aydınlanmalar ve buna bağlı sonlanmalar yaşayabilirsiniz.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Rüyalarınızın artacağı bugünlerde duygusal anlamda zorlanabilir, yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Süreç sonunda ruhsal şifalanma sağlayacağınız dolunayda herkese güvenemeyeceğinizi bilmelisiniz. Arkanızdan konuşmalar veya gizli düşmanlıklar gündeme gelebilir. Sağlık anlamında kemik-diş-saç-tırnak rahatsızlıklarına açık olabilirsiniz.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK: Arkadaşlık ilişkilerinize, gelecek plan ve projelerinize, çalışıyorsanız kariyer gelirlerinize dikkat etmelisiniz. Bugünlerde arkadaşlarınızdan biriyle sorun yaşayabileceğiniz gibi, çalışıyorsanız iş gelirlerinizin yetersiz olduğunu düşünebilir, geleceğe güvensiz bakabilirsiniz.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: Aile büyükleriniz, çalışıyorsanız kariyer hayatınız ve patronlarınızla olan ilişkileriniz, ev-yurt-yerleşim konularında etkiler alacaksınız. Yaşı sizden büyük, otorite olarak gördüğünüz kişilerle olan ilişkilerinize dikkat etmeli, iş konularında sakin ve sağduyulu davranmalısınız.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Eşinizle, sevgilinizle, varsa iş ortağınız ve diğer insanlarla olan iletişiminize özen göstermelisiniz. Bugünlerde konuşmalarınız ve mesajlarınız sertleşebilir. Haritası olumsuz etki alan yükselen Akrepler partnerinden ayrılmayı isteyebilirler. Kısa ve uzun seyahatleriniz varsa yolda geçireceğiniz zamanlara dikkat etmelisiniz.

YAY VE YÜKSELEN YAY: Maddi konular gündeminizde olacak. Parasal konularda zorlanabileceğiniz bugünlerde borç-alacak dengenizi kurmakta zorlanabilir, kredi gibi finansal desteklere yönelmek isteyebilirsiniz. İlaveten eşiniz veya sevgilinizle olan iletişiminizde zorlanmalara ve sonlanmalara karşı sağduyulu olmalısınız.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Dolunaydan en yoğun etkiyi alacak 2.grup da sizsiniz. Bugünlerde kendinizi gergin ve insanlara karşı tahammülsüz hissederken, eşiniz veya sevgilinizle, yakın dostlarınızla olan ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. İlişkinizi sonlandırmanızı gerektiren olaylarla birlikte açık düşmanlıklara açık hale gelebilirsiniz.  

KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Sağlık konularına ve çalışıyorsanız iş hayatınıza dikkat etmelisiniz. Birlikte çalıştığınız insanlarla bugünlerde sorunlar yaşayabilirsiniz. Kimi yükselen Kovalar yeni bir işe başlama kararı alırken, haritanız olumsuz etkileniyorsa iş sonlandırmaya gidebilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK: Çocuklarınızla olan ilişkileriniz ve aşk hayatınızla ilgili etkiler alacaksınız. Ebeveyn olan Balıklar bugünlerde çocuklarıyla ilgili yeni bir gerçeği öğrenebilir, bu alanda aydınlanma yaşayabilirler. Süregelen aşk ilişkinizde de yeni bir dönemeçten geçiyor olabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY