Cmt günü gerçekleşecek Kova burcundaki yeniayla birlikte biraz hareketleniyoruz. Çünkü Kova burcu insanlarla birlikte olmayı, grupsal çalışmalar yapmayı, birlikte hareket etmeyi, iletişimi ve sosyal grupları, ekip çalışmalarını, bilimi, buluşları anlatır.

Geleceğimizi kurguladığımız günlerden geçiyoruz. Birçok sıra dışı ve orijinal fikir aklımıza gelebilir, zihnimiz çok daha yoğun çalışır. İnsanlardan bolca destek görebileceğimiz, yardım alacağımız günlerdeyiz. Kitle iletişim çalışmaları, internet üzerinden çalışmalar, bilgisayar ve teknik konulu işler, blog açma gibi konular gündemimizde olabilir.

Çalışanlar kariyer gelirlerini yapılandırırken, hayatımızın bundan sonraki uzun bir döneminin temellerini attığımız günlerdeyiz.

Yalnız yeniayın sahipliğini yapan Satürn, Venüs ve Mars ile gerilimli açıda. Üzerimizdeki atalet duygusuyla birlikte ilişkiler anlamında zor günlerden geçiyoruz. Ayrılıklar, kopuşlar, git-geller, kararsızlıklar, para sıkıntıları, parasal yetersizlik duygusu hakim olabilir.

Venüs ve Jüpiter’in karşılıklı ağırlamada olması güzel. Yeniay zamanı birçok fırsatla karşılaşabiliriz, işlerimiz su gibi akıp gidebilir.

KOÇ: Hayatınıza yeni bir arkadaşın girdiğine tanık olabilir veya geleceğinizi kurgulamak, çalışıyorsanız kariyer gelirinizi arttırmak adına yeni adımlar atabilirsiniz. Yalnız bu dönemde patronunuzla olan diyaloglarınızda sorun yaşamamak için sağduyulu ve sakin kalmanız gerekebilir. Yeni ay sürecinde ilaveten eşiniz/sevgilinizle olan iletişim konusunda ve parasal kayıplarla ilgili temkinli olmalısınız. Harcamalarınızın artması veya gelir-gider dengesizliği nedeniyle rutin gelirinizin size yetersiz geldiğini düşünebilirsiniz.

BOĞA: Çalışmıyor ve iş arıyorsanız yeni bir iş bağlantısı yapabilir, çalışıyorsanız kariyer hayatınızda ve aile büyüklerinizle olan ilişkinizde, sizi bir adım öne çıkaracak, toplumda başarınızı yansıtacak yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yalnız eşiniz ve partnerinizle olan diyaloglarınıza dikkat etmeli, borçlar-alacaklar-kredi gibi konularda temkinli olmalısınız. Bu dönemde başkalarından gelen kaynaklarda tıkanmalar yaşayabilirsiniz.

İKİZLER: Yeni idealler gerçekleştirmenize faydası olacak olaylar yaşayabilirsiniz. Kendinizi her zamankinden daha özgür hissedebilir, uzun yerlere seyahat planları yapabilir, atacağınız adımlarla birlikte kendinize yeni vizyonlar geliştirebilirsiniz. Yalnız eşiniz ve çalışıyorsanız patronunuzla olan diyaloglarınıza özellikle dikkat etmelisiniz. Maddi konularla ilgili ve aranızdaki ilişkiyi sorgulamanıza neden olacak olaylar gündeme gelebilir.

YENGEÇ: Gelirleriniz konusunda yeni adımlar atabilirsiniz. Kredi başvurusu veya yakınlarınız vasıtasıyla gelebilecek bir paranın varlığıyla önünüzde yeni bir başlangıç gerçekleşebilir. Yalnız çalışıyorsanız iş hayatınıza dikkat etmelisiniz. Birlikte iş yaptığınız insanlarla aranızda sevgi ve güvene dair kısıtlamalar, maddi problemler yaşayabilirsiniz.

ASLAN: İlişki konularınız canlanacak. Bu süreçte kimi yükselen Aslanlar hayatlarına yeni bir partner alırken, ilişkisi sorunlu gidenler birlikteliğini sonlandırabilir. Her şekilde eşiniz veya sevgilinizle ilgili yeni adımlar atacağınız günlerde olacaksınız.

BAŞAK: Sorumluluklarınız, günlük rutininiz, çalışıyorsanız iş hayatınız ve sağlığınızla ilgili konularda yeni adımlar atabilirsiniz. İş arayan yükselen Başaklar bu dönemde iş değişikliği, bu alanda yeni bir yol ayrımı yaşayabilirler. Yalnız yaşadığınız ev, aile büyükleriniz ve aile fertlerinden yana zorlanabilir, bu kişilerle aranızda sevgi ve güvene dair kısıtlamalar yaşayabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk hayatınız, çocuklarınızla olan ilişkiniz ve sosyalliğinizle ilgili yeni adımlar atabilirsiniz. Hayatınıza yeni bir aşk girebileceği gibi, sosyal mekanlarda daha çok bulunabilir, sporsal ve hobisel faaliyetler içine girebilirsiniz. Yalnız kardeşleriniz ve yakın akrabalarınızla olan ilişkilerde zorlanabilir, insanlarla olan iletişiminizde sorunlar, sevgi ve güvene dair kısıtlamalar yaşayabilirsiniz.

AKREP: Yaşadığınız ev, aile bireyleri ve aile büyüklerinizle ilgili yeni olayları deneyimleyebilirsiniz. Ev değişikliği yapabilir veya evde yeni dekorasyon kararı alabilirsiniz. Yalnız bu dönemde de maddi kaynaklarınız anlamında zorlanabileceğinizi, aşk hayatınızla ilgili sevgi ve güvene dair sorunlar yaşayabileceğinizi unutmamalısınız.

YAY: Zihin dünyanız ve insanlarla olan iletişiminiz, yakın çevrenizle olan ilişkileriniz hareketlenecek, bu alanlarda yeni olayları deneyimleyebileceksiniz. Yeni bir seyahat veya eğitim planı gündeminize girebileceği gibi yeni imzalar atabilir, yeni bir anlaşmalar yapabilirsiniz. Yalnız bu dönemde de ev hayatınız ve aile konusunda zorlanabileceğinizi unutmamalısınız. Evle ilgili maddi anlamda ödemelere yetişemediğinizi düşünebilir, aile bireyleriyle aranızda sevgiye dair uzaklaşma ve mesafe hissedebilirsiniz.

OĞLAK: Parasal kaynaklarınızla ilgili yeni olayları deneyimleyebileceğiniz gibi yeteneklerinizden yola çıkarak geleceğinize yön verebilirsiniz. Yalnız burcunuzun ve yeni ayın yöneticisi Satürn’ün Venüs ile olan gerilimli açısı bu dönemde geliriniz ve giderleriniz arasındaki dengesizlik nedeniyle parasal sorunlar yaşayabileceğinizi, psikolojik anlamda zorlanabileceğinizi gösteriyor.

KOVA: Birçok alanda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Bugünlerde yükselen Kovaların öne çıktığını, kendilerinden söz ettirdiklerini görebiliriz. Yeni ufuklar belirlemenize yardımcı olacak, çalışıyorsanız kariyer gelirlerinizi ve gelecek hedeflerinizi kurgulamanıza yardımcı olacak bu yeni ayda, uzak seyahatler ve ilişkilerle ilgili birçok yeni imkanla karşılaşabilirsiniz. Yalnız burcunuzun ve yeni ayın yöneticisi Satürn’ün Venüs ile olan gerilimli açısı bu dönemde maddi durumunuza ve arkadaşlık ilişkilerinize dikkat etmenizi, geleceğinizi planlarken somut ve ciddi adımlar içinde olmanız gerektiğini söylüyor.

BALIK: Son dönemde yaşadıklarınızın yükünden dolayı insanlardan uzaklaşmak ve kendinize özel zamanlar ayırmak isteyebilirsiniz.  Bugünlerde sıra dışı fikirlere yoğunlaşmak, hissettiklerinizi kaleme almak, hatta küçük bir tatil ruhunuza iyi gelecektir. İzole olmak istediğiniz bu dönem size ayrıca gizli bir aşkın tohumlarını da attırabilir. Yalnız bu dönemde çalışıyorsanız kariyer hayatınızla ve patronunuz/otorite olarak gördüğünüz kişilerle olan ilişkinizde zorlanabilir, ebeveynlerinizle aranızda sevgi alışverişine ve parasal konulara dair mesafe duyabilirsiniz.

Herkese çok güzel günler dilerim.

Sevgilerimle,

Pınar GÜRÇAY