Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 11 Şubat 2017’de günün ilk saatlerinde Aslan burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Aslan burcu Güneş tarafından yönetildiği için yaşamsal canlılığı yüksektir. Tutulma zamanı hareketleneceğimizi, ilişkilere canlılık gelirken hissettiğimiz özgüven, heyecan ve tutkunun da artacağını söylemek isterim.

Aslan burcu; aşk hayatı, çocuklarla olan ilişkiler, hobiler, sanatsal ve sporsal faaliyetler, sosyallik, eğlence hayatı ve tatiller ile ilgilidir. Bu dönemde kimimiz yeni bir ilişkiye başlarken kimimiz de sevdikleriyle birlikte tatil veya eğlence planları yapabilir ya da çocuk sahibi olmak adına güzel bir haber alabilir.

Tutulma an haritası, her taraftan aşk-fırsat-umut-başlangıç vadediyor.  Haritada, kendiliğinden akacak, bizim mücadele içine girmemize ve zorlamamamıza gerek kalmadan olayları önümüze getirecek 2 tane uçurtma açı kalıbı görünüyor. Satürn-Tutulma-Uranüs-Jüpiter arasındaki yerleşimler, hayatımıza hiç beklemediğimiz anda ani şanslar getirirken, yaşanacak olay ve ilişkilerin yaşamımızda uzun süre kalacağının sinyallerini verebilir. Olumsuz tarafı, yükselen yöneticisi Jüpiter ve tutulmanın baş aktörü olan Ay, haritanın değişimi-dönüşümü, krizleri, şüpheleri, kıskançlığı ve karanlık tarafımızı anlatan bir alandan geliyor. İlişki kayıplarına uğramamak için bu dönemde gölge yanlarımıza ve kuşkucu tarafımıza yönlenmeden hareket etmek önemlidir.

Yükselende vizyon ve yeni bakış açısı geliştirmemize yardımcı olacak Yay burcunu görüyoruz. Yükselen yöneticisi Retro Jüpiter eskide kalmış, tamamlanmamış ilişki, ortaklık ve para fırsatlarını yeniden önümüze getirirken, Satürn ile karşılıklı ağırlamada olması kariyer konularının da gündeme gelebileceğini söylüyor. Kesintiye uğrayan, tekrarlanan, sürüncemede kalmış davalarla ilgili de sonuçlar alınabilir.

Tutulma haritanın 2/8 ve 3/9 akslarında gerçekleşiyor. Dolayısıyla maddi konulara ilave olarak, eğitim ve seyahat fırsatları, yurt dışı bağlantılı işlerimizin sonuçlanması, ilişkilerin karara ve imzaya bağlanması gibi olaylar gündeme gelebilir, iletişim hız kazanabilir.

Koç burcundaki Mars ile orb dahilinde kavuşumda ve Merkür ile sekstil açıda olan Venüs, cinselliği ve heyecanı yüksek yeni aşklara, önemli anlaşma ve imzalara fırsat verebilir. Mart ayının hemen başında retroya hazırlanacak ve Nisan ayının 3.haftasına kadar geri harekette olacak Venüs’ün, tutulma zamanı getireceği imkanlardan faydalanmanızı tavsiye ederim.

Tutulma zamanı sağlık açısından ise; kalp, kalp ritm problemleri, tansiyon, çarpıntı ve omurga sorunlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

Sevgilerimle,

Pınar GÜREL