ANLIK TEPKİLER VE FEVRİ DAVRANIŞLAR İLİŞKİ VE ORTAKLIKLARDA KAVGALARA, AYRIŞMALARA, DAĞILMALARA NEDEN OLABİLİR…

Ankara’ya göre çıkarılan haritaya göre 26 Şubat 2017, saat 17.58’de Balık burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Balık burcu klasik astrolojide; maneviyatı, dini, umutları, yayılma ve genişlemeyi, vizyon sahibi olmayı anlatan Jüpiter ile, modern astrolojide hayalleri, uyku ve rüyaları, fedakarlığı, kolektif bilinci, İlahi aşkı, boşluk hissini, soyut zemini anlatan Neptün tarafından yönetilir. Tutulma zamanı bugüne kadar kendimizi feda ettiğimiz konuları, kayıplarımızı, hangi konularda hata yaptığımızı irdeleyip ruhumuzu şifalandırma yoluna giderken, tutulmaya eşlik eden Neptün sayesinde rüyalarımızın yoğunlaştığına tanık olarak rüyalar ve sezgilerimiz aracılığıyla ilerlemek isteyebiliriz.

Tutulma an haritasında yükselende Başak burcunu görüyoruz. Hem yükselen yöneticisi Merkür’ün 7.ev konumu hem de tutulmanın 7.evde gerçekleşmesi nedeniyle tutulma; ilişkilere, evliliklere, ortaklıklara, yakın dostluklara, mahkeme ve davalara, açık düşmanlıklara dikkat çekiyor. Neptün, Chiron, Güney Ay Düğümü gibi zorlayıcı aktörlerin de Balık stelyumuna ortak olmaları nedeniyle zihinsel dağılmalara, belirsizliklere, tembellik hissine ve hayal kırıklıklarına dikkat etmeliyiz. Olaylar bize “bir var gibi, bir yok gibi” görünebilir ama olumlu olarak da en sezgilerden uzak, somut olarak hareket edenimizde bile, olayların arka planını sezme, değerlendirmelerimizde tül perdesinin öte tarafını bile anlama kabiliyeti gelişebilir.

Tutulmadaki Balık stelyumu sadece sezgilerimizi geliştirmekle kalmayacak aynı zamanda sanatsal tarafımızı yoğun olarak ortaya çıkaracaktır. Sanatın dallarıyla uğraşanların ilham yeteneklerinin daha arttığını, duygularımızı dile getirirken kelimelerin daha kolay aktığını görebiliriz.

Tutulmada söz sahibi olan Güneş ve Ay haritanın gizli alanından geldiği için bu dönemde, insanlarla paylaşmak istemediğimiz, kendimize özel tuttuğumuz ilişki ve olaylara çekilebiliriz. Aynı zamanda açık düşmanlıklar bile geri planda, sinsi şekilde gelişebilir. Hırsızlıklara, arkadan iş çevirmelere dikkat etmeliyiz. Bugünlerde güvenmediğimiz insanlarla sırlarımızı ve şifrelerimizi paylaşmamalı, her olayın bir arka planı olabileceğini unutmamalıyız.

Tutulma an haritasında Venüs-Mars-Uranüs kavuşumu ilişkilerden yana ani gelişebilecek sürprizlerle birlikte, çatışmalara ve anlık sonlanmalara da açık olabileceğimizi gösteriyor. Cinsellik ve tutku yönü yoğun ilişkiler hiç beklemediğimiz bir anda hayatımıza girebileceği gibi, hem ilişkiler, hem de parasal kaynaklarımızla ilgili her zamankinden daha mücadeleci ve hakkımızı sonuna kadar arayacak şekilde davranabiliriz. Yalnız Mars’ın Pluto karesinden çıkıp, Uranüs kavuşumuna hazırlandığı, Jüpiter’den de karşıt açı aldığı bugünlerde ilişkilerde, ortaklıklarda ve para konularında kavgalara, tahammülsüzlüklere ve ayrılıklara açık olacağız. Her ne kadar tartışmalarda veya ayrılık kararlarında bile kararsızlık, istikrarsızlık, bitiş ve sonrasında geri dönüşler olsa bile mümkün olduğunca sakin kalmalı, sağduyulu davranmalıyız.

Tutulma zamanı sağlık açısından ise; zehirlenmelere karşı yediklerimize ve içtiklerimize, alerji ve şeker hastalıklarına, hormon ve vücut değerleriyle ilgili değişikliklere, uyku ve uyuşukluk hissine karşı dikkatli olmalı, alkollü ve uykusuz şekilde trafiğe çıkmamalıyız.

Sevgilerimle,

Pınar GÜREL