HAYAT BAZEN SENİ BULUNDUĞUN YERDEN ALIP BAŞKA BİR YERE KOYAR VE DER Kİ “BURDAN DEVAM ET”…

TUTULMALAR AYINA HOŞGELDİNİZ…

Merhaba Sevgili Astroloji Severler,

Şubat ayında gökyüzü 2 tane önemli tutulmaya eşlik edecek. 11 Şubat’ta Aslan burcunda Ay tutulması ve 26 Şubat’ta Balık burcunda Güneş tutulması.

Tutulmalar yüksek enerjiler barındırdıkları için hem bireysel olarak hem de dünya üzerinde önemli olaylar ve değişiklikler yaratırlar. Bu nedenle tarih boyunca her zaman çok önemli bir konuma sahip olmuşlardır. Hayatımıza yeni yol ayrımları, yeni kararlar getirdikleri gibi bir önceki dönemi kapatıp önümüzde yeni bir dönem açarlar. Yeni bir işe başlamak veya iş sonlanması, evlenmek ya da boşanmak, aileye yeni bir üyenin katılması veya kaybı gibi…Yalnız bilmeliyiz ki başlangıç ve kayıplar da kadere hizmet eder ve sonunda bizi yeni bir insana dönüştürürler. Tutulmaların etkisi zaten tam da budur.

Ay Tutulmalarının kaotik yönü güçlüdür, sonlanmalara işaret eder ve hayatımızdaki etkisi agresiflikten veya duygusal gel-gitlerden meydana gelir çünkü hakim olan kavram; duygular, duygu değişiklikleri ve dürtüsel davranışlardır. Bazı ay tutulmaları ise gerçekleştikleri an haritaları itibariyle, sonlanmaya değil yeni bir başlangıca da işaret edebilir. Zaten unutmamalıyız ki her bitiş, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır da. Güneş Tutulmalarının ise – yeniay pozisyonu olduğu için- hayatımızda yeni bir dönemi başlattığına ve enerjisinin daha pozitif olduğuna inanılır.

Tutulmalar sonucunda her birimizin farklı farklı alanlarda etkiler aldığımızı/alacağımızı söyleyebilirim. Kimimiz haritamız konusunda bilgi sahibiysek bunun zaten bilincindeyiz ve tutulma bağlantılı olayları yaşamaya başladığımızı gözleyebiliriz. Kimimiz de ileride, geri dönüp bu günlerimizi düşündüğümüzde gerçekten de önemli olaylardan geçtiğimizi fark edeceğiz.

Tutulmaların etkilerinin 6 aya kadar yayıldığı yazılıp söylense de en hissedilebilir olaylar 1 aylık süreçte hatta +/-1 haftalık dönemde kendini ortaya çıkarır. Bazı durumlarda tutulma noktasına, tutulmadan 3-5 ay sonra gelen belirleyici ve etkili bir gezegen kavuşumu, olayı o dönemde de ortaya koyabilir.

Ay Tutulmaları her ne kadar Güneş tutulmalarına göre daha zorlayıcı olarak düşünülse de astrolojide aslolanın haritanın kendi içindeki şifreler olduğunu biliyoruz. Bu anlamda 11 Şubat’taki Ay Tutulması çok daha olumlu ve şansları kendi içinde barındıran bir tutulma iken, 26 Şubat’taki Güneş Tutulması daha zorlu etkilerle geliyor. Yani kabaca şunu söyleyebiliriz, Şubat ayı ilk yarısı itibariyle ilişkiler ve olaylar anlamında güzel ve şanslı etkiler alırken, ayın son yarısında zorlanabileceğimiz olaylar yaşayabiliriz. Tutulmaların detaylarını diğer yazılarımda bulabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Pınar GÜREL